Türkiyenin en yüksek noktasında iftar

Türkiyenin en yüksek noktasında iftar Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında 3 bin 400 metre yüksekliğe yapılan teleferik hattında çalışan işçiler iftarlarını da burada yapıyor.

Erciyes AŞ bünyesinde çalışan işçiler, mekanik tesislerin bakımını kış sezonuna kadar tamamlamak için iftar saatine kadar mesai yapmak zorunda kalıyor.

Şirket bünyesinde 3 yıldır çalışan elektrik teknisyeni Mehmet Güreşçi, AA muhabirine, şehir merkezinde hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde olmasına rağmen 3 bin 400 rakımda güneş battıktan sonra ısını 7-8 dereceye düştüğünü söyledi.

Yaz ortasında mont giyerek çalıştıklarını ifade eden Güreşçi, tesisleri sezona yetiştirebilmek için yoğun gayret gösterdiklerini, zaman zaman da fazla mesaiye kaldıklarını vurguladı.

Mesaiye kaldıkları günlerde oruçları da burada açtıklarını dile getiren Güreşçi, şunları kaydetti:

“Osmanlı istasyonunda bu yıl hizmete girecek teleferik hattını sezona yetiştirebilmek için çabalıyoruz. Başladığımız işi bitirmemiz gerektiği için iftar saatinde aşağı inemiyoruz. Arkadaşlarımızın hazırladığı yemeği 3 bin 400 rakıma çıkartarak iftarı burada yapıyoruz. İşimizin bize verdiği zorlukların yanı sıra avantajları da var. Bu yükseklikte namaz kılıp oruç tutarak, iftar yapmak herkese nasip olmaz.”

– “Türkiye’nin en yüksek noktasında iftar”

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da Erciyes’in yaz ve kış turizminin merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, bu çerçevede yapılan yatırımların da yüzde 70’inin tamamlandığını söyledi.

Rakımı 3 bin 916 olan Erciyes Dağı’nın 3 bin 400 rakımında teleferik hattı ve kayak pisti yaptıklarını ifade eden Cıngı, pist ve tesisi bu yıl hizmete açacaklarını, bakım çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Proje kapsamında 18 mekanik tesis yapıldığını belirten Cıngı, şu bilgileri verdi:

“Tesislerin yazın bakımını yapmak zorundayız. Bakım onarım ekibimiz, yaz boyu halatlı taşıma sistemlerinin tamamını makarasından cıvatasına kadar elden geçiriyor. Hisarcık Kapı girişinden iki mekanik tesisle yukarı çıkılan 3 bin 400 rakımdaki Osmanlı tesisimiz de bunlardan biri. Erciyes kraterinin hemen yanında. Arkadaşlarımız burada çalışmalarını sürdürüyor. Tesisi sezona yetiştirebilmek için gece, gündüz yoğun tempoyla çalışıyorlar. Havanın serinliği işçilerin orucu rahat tutmalarını mümkün kılıyor. İftarı da burada yapıp, işlerine devam ediyorlar. Yazın kent merkezinde oruç tutan insanlar özellikle susuzluk konusunda sıkıntı yaşarken burada çalışan arkadaşlarımız, Türkiye’nin en yüksek noktasında iftar yapmanın hazzını yaşıyor.”