Uludağ Oteller bölgesine teleferikle ulaşım gerçek oluyor

Uludağ Oteller bölgesine teleferikle ulaşım gerçek oluyor : Yenilenen teleferik sisteminde ağaçların yoğun olduğu bölgelerdeki direkler 5 metre yükseltildi. Böylece ağaçların üzerinden geçecek olan teleferik, konforlu bir yolculuk sunacak.

Bursa’da 1963’te hizmete giren Türkiye’nin ilk teleferiği o dönemin teknolojik imkanları nedeniyle oteller bölgesine ulaşamamıştı. Kış aylarında binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan kayak merkezine ulaşım yıllarca çile olarak kalmıştı. Yenilenen teleferikle Bursa’nın simgesi çağ atlarken, yarım asırlık hayalin de gerçekleşmesi gündeme gelmiş, teleferiğin oteller bölgesine çıkacağı duyurulmuştu. Ancak teknolojik imkanları elinde bulunduran belediye bu kez mahkeme engeline takıldı. Hattın güzergahında ağaç kesileceği gerekçesiyle proje iptal edildi. Hayaller suya düştü derken müteahhit firma çözümü buldu. Teleferiğin direk boyları yükseltilerek ağaçların üzerinden ulaşım sağlanması fikri mahkemeyi ikna edince, oteller bölgesine ulaşım için kollar sıvandı. Teleferiği otellere götürecek ayaklar dikilmeye başlandı. Ağaçların yoğun olduğu bölgelerdeki direkler 5 metre daha yükseltildi. Böylece ağaçların üzerinden geçecek olan teleferik sayesinde kayak sezonunda konforlu bir yolculuk Uludağ tutkunlarını bekliyor olacak.

SAATTE BİN 500 YOLCU
Bursa ile Uludağ arasında ulaşımın sağlanması amacıyla yaptırılan ve 1963’te başlayan seferlerle bugüne kadar milyonlarca kişiyi Uludağ’a taşıyan teleferik, yenilenen yüzüyle saatte bin 500 yolcu kapasitesine ulaştı. Her gün saat 08.00 ile akşam 22.00 arasında hizmet veren ve 19 – 20 saniye aralıklarla kalkan 8’er kişilik vagonlarla bekleme derdini ortadan kaldıran teleferik özellikle Arap turistlerin gözdesi oldu. Şu anda 4 bin 500 metre gidebilen teleferik güzergahına yakında 4 bin metre daha eklenecek. Toplamda 8,5 kilometreye ulaşacak. Sarıalan-Oteller arasında, 25 direk olacak. Ağaç kesilmeyecek. Direkler yükseltilecek. Tüm hat faal olduğu zaman 180 kabin, yolcu durumuna göre sefer yapabilecek. Sarıalan-Oteller arasında direkler yine helikopter vasıtasıyla dikilecek.