Uludağ rakipleri ürkütüyor

Uludağ rakipleri ürkütüyor :Erzurum’un Palandöken’i, Kocaeli’nin Kartalkaya’sı ve Kayseri’nin Erciyes’ini çok duymaya başlayınca, Uludağ için karamsar düşünceler gündeme geliyor.
Rakiplere bakarsak…
Sadece 20 santimetre kar alıp, sevinenleri görüyoruz. Suni karlamayla beyazlara bürünüp, havai fişekler atılıyor. Ve yoğun ilgiden, turistlerden, pistlerden söz ediliyor.
İstanbul’u hedef müşteri kitlesi gören rakipler de, kara ve havayollarıyla 1.5. saatte ulaşılabildiklerini de, pazarlayıcı dille anlatıyorlar.
Sanki…
Avrupa’nın Alpler’i!
Rakiplerde yeni sezon açılışları yapılırken, Türkiye’nin 4. büyük kentinde bulunan ve İstanbul’un karşısındaki Uludağ’ın durumuna baktık.
Uludağ’da işletmecilik yapan Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Haluk Beceren’le dün konuştuk.
Rakiplerin verdikleri görüntü ve konu alınan haberlere dikkati çektiğimizde, çok net ve soğukkanlılıkla “Uludağ, rakipleri ürkütüyor.” diyor.
Uludağ’ı medyaya taşıyacak kadar tanıtım bütçesi ve ilişkilerine sahip olmadıklarını, ancak özel ve farklı olmaya devam ettiklerini vurguluyor.
Koşullar ve hizmetler açısından…
Yapılabilecekler için çalışıldığını söyleyen Beceren, “Rakiplerimizde panik var. Anlattıklarından farklı durumdalar, ancak kendilerine çekmek için ortada görülmeye çalışıyorlar.” diyor.
Uludağ’ın sahip oldukları farklı, ayrı pistlere, ortak bilet sisteminin yürütüldüğü 22 mekanik tesise işaret ederek, “Uludağ, Türkiye’nin kış turizm merkezi, kayak merkezidir.” ifadesini kullanıyor.
Haluk Beceren’in Uludağ’a olan sevdasının çabaları ve çalışmalarında, oğlu Burak Beceren’in de yerini aldığını öğrendik ve anlattıklarıyla da sevindik.
Uludağ’ı anlatmak, paylaşmak ve gerek duyulan bilgileri aktarmak için kurulan www.uludaginfo.com adresli bir internet sitesi kurulurken, 50 bin ziyaretçisi olduğunu öğrendik.
Yanı sıra…
Sosyal medyanın popüler mecraları Facebook ve Twitter ile video paylaşım platformu Youtube ve fotoğraf paylaşım platformu Instagram’da, uludaginfo kullanıcı adıyla sayfalar yürütülüyor.
Cep telefonları ve tablet bilgisayarlara, AppStore ve Google Play platformlarından yüklenen Uludağ Kayak Merkezi adlı mobil uygulama da, 10 bin takipçi tarafından kullanılıyor.
Mobil iletişim ve sosyal paylaşım uygulamalarının günlük hayattaki yerini ve dünyada sınırları kaldırdığını dikkate alırsak, başarılı işler duymuş olduk.
Dahası var.
Oteller bölgesi ile pistlerinin canlı yayınla her an görülebileceği webcam ağı, 8 ayrı noktadan hem internet sitesi hem de mobil uygulamalar üzerinden önümüzdeki günlerde izlenime açılacak.