Uludağ Teleferiği Yılbaşında Oteller Bölgesinde

Uludağ Teleferiği Yılbaşında Oteller Bölgesinde :Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, “Bursa’dan teleferiğe binen vatandaşlar 22 dakikalık yolculukla Uludağ’daki kayak pistinin önüne kadar ulaşacak. Bu konforu yılbaşından itibaren sunacağız” dedi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın daha ulaşılabilir marka bir kent haline getirilmesi amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında yenilenen şehrin simgesi teleferiğin yılbaşından itibaren kayak pistlerinin bulunduğu oteller bölgesine ulaşım sağlayacağını bildirdi.

Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile yeni teleferiğin ikinci etabında devam eden çalışmaları yerinde inceleyip Bursa Teleferik AŞ Genel Müdürü İlker Cumbul’dan bilgi aldı.

Yeni teleferiğin büyük ilgi gördüğünü anlatan Altepe, “Bursa’nın simgesi olan teleferiğin yenileme çalışmaları hızla sürüyordu. İlk etapta Teferrüç ile Sarıalan arasında çalışan hattımızı bu yıl içinde açmıştık. Teleferik ilk etabında, 4 ay içinde 450 bin kişiyi taşıdı. Şimdi esas hedefimiz olan oteller bölgesine ulaşma konusunda Sarıalan ile oteller bölgesi arasındaki hatta devam eden çalışmalarımızın da artık sonuna doğru geliyoruz” diye konuştu.

Altepe, kent merkezindeki Teferrüç İstasyonu ile Sarıalan arasındaki ilk etabın 4 bin 500 metrelik hattan oluştuğunu ifade etti. Bu hatta yolcu taşımaya devam ettiklerine değinen Altepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sarıalan ile oteller bölgesi arasındaki 4 bin 500 metrelik hatla 9 kilometrelik bir teleferik hattımız oluyor. Bu sayede dünyanın en uzun teleferik hatlarının başında geleni de Bursa’da hizmete geçmiş oluyor. Çalışmalar hızla sürüyor. İkinci etapta da artık beton çalışmalarının sonuna geldik. Son kat betonu bugünlerde atılmak üzere. Şu anda en son inşa edilen Oteller İstasyonu’ndayız. Makine dairemiz komple montajlı olarak geldi, her an çalışabilecek şekilde. Direklerin tamamının montajı tamamlandı. Şu anda kılavuz teli çekiliyor ve tel birkaç gün içinde deneme amaçlı olarak dönmeye başlayacak. Kabinleri üzerinde taşıyacak olan normal halatın çekilmesinin ardından halat artık ay başından sonra dönmeye başlayacak.”

Teleferikle 22 dakikada 9 kilometrelik yolculuk

Çalışmalarda inşaatta herhangi bir aksama yaşanmadığını vurgulayan Altepe, “Hedeflediğimiz gibi yılbaşında Bursa merkezinden oteller bölgesine yani otellere ve kayak pistine kadar ulaşım sağlanmış olacak. Bursa’dan teleferiğe binen vatandaşlar 22 dakikalık yolculukla Uludağ’daki kayak pistinin önüne kadar ulaşacak. Bu konforu yılbaşından itibaren sunacağız” ifadesini kullandı.

Oteller bölgesine kadar giden teleferiğin Bursa’nın turizmine ayrı bir değer katacağını dile getiren Altepe, bundan sonra oteller bölgesinin de yılın dört mevsimi kullanılabilir, yaşayan bir merkez haline geleceğini sözlerine ekledi.