Uludağ teleferik hattı BursaRayın Gökdere İstasyonuna iniyor (Video-Foto Galeri)

Uludağ teleferik hattı BursaRayın Gökdere İstasyonuna iniyor :Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ ile kent merkezi arasında ulaşımı sağlayan teleferiği BursaRay’ın Gökdere İstasyonu’na kadar uzatacak. Yeni istasyonun tamamlanmasıyla kent merkezinden Oteller Bölgesi’ne yaklaşık 25 dakikada ulaşılabilecek.

BursaRay Gökdere İstasyonu’nda incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe, teleferiğin yakın zamanda şehir merkezine ineceğini söyledi. Projeyle ilgili bilgi veren Altepe, 2 yıldır proje ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, etüt ve incelemelerin yapıldığını ve güzergahın belirlendiğini söyledi. Başkan Altepe, “BursaRay Gökdere İstasyonu’nun üst katına teleferik istasyonu oluşturulacak. Heykel – Setbaşı durağı da olacak. Yaya mesafede tüm vatandaşlar teleferiğe ulaşabilecek. Görükle, Kestel ve Mudanya’dan da gelecek olan vatandaşlar da artık Uludağ’a kolaylıkla ulaşabilecekler. Bu proje, ulaşımda büyük bir reform olacak. Bu sayede şehir merkezinde trafik de rahatlamış olacak” dedi.

Başkan Altepe, Gökdere’ye ulaşacak olan teleferik projesinin heyecanını duyduğunu belirtti. Altepe, “Teleferiğin Sarıalan hattı yakında tamamlanacak ve daha sonra Oteller Bölgesi’ne de ulaşacak. Gökdere’de uygulanacak proje ile Uludağ şehirle buluşmuş olacak. Bursa’nın kalbinden Uludağ’a yaklaşık 25 dakikada ulaşım sağlanabilecek” diye konuştu.