Uludağ teleferik hattı ile 24 dakikalık muhteşem yolculuk

Uludağ teleferik hattı ile 24 dakikalık muhteşem yolculuk :Heyecanla beklenen teleferik hattı yeni yıla yetişti. Kayak severler artık 35 kilometrelik karayoluna mahkûm olmadan 24 dakikada Oteller Bölgesi’ne ulaşabilecek.

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünyanın en uzun aktarmalı teleferik hattını Bursa – Uludağ arasına inşa ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Uludağ’ı Davos yapacağız” şeklindeki açıklamasını hatırlatan Altepe, “Bizler de buna yönelik çalışmalarımızı hızlandırdık. İşte 9 km uzunluğunda dünyanın en uzun aktarmalı teleferik hattını Bursa-Uludağ arasında inşa ettik” dedi.

Hattın bugün açılışının yapılacağını belirten Başkan Altepe “Deneme testlerini önceki gün gerçekleştirdik. Artık Uludağ’a çıkmak isteyen vatandaşlarımız 35 km’lik karayoluna mahkum olmayacaklar. Ne yolda kalma tehlikesi yaşayacaklar ne de zincir takma telaşı. Artık Bursa’dan Uludağ Oteller Bölgesi’ne kadar teleferikle gidilebilecek. Bu teleferik hattında insanlarımıza 24 dakikalık muhteşem bir yolculuk vadediyoruz” diye konuştu.
SABAHA KADAR ÇALIŞACAK
Kış tatili için Uludağ’a gelenlerin artık kent merkezindeki otellerde de konaklayabileceklerini belirten Başkan Altepe şöyle konuştu:

“Artık vatandaşlarımız ister Uludağ’daki otellerde, isterlerse de Bursa merkezdeki otellerde de konaklayabilirler. Kent merkezindeki bir otelde kalan bir kişi sabah teleferikle Uludağ’a çıkıp akşam da yine aynı yolla Bursa merkezdeki oteline geri dönebilir. Bu durum oteller arasındaki fiyat rekabetini de artıracak. Kazanan elbette ki yine vatandaşımız olacak. Teleferik yılbaşı gecesi sabah saatlerine kadar çalışacak.”

Bir yıl sonra Mudanya-Bursa metro hattının tamamlanacağını hatırlatan Başkan Altepe “İstanbul’dan gemiyle Mudanya’ya gelen bir kişi metroyu kullanarak Bursa kent merkezine ulaşabilecek. Oradan da teleferiğe aktarma yaparak Uludağ Oteller Bölgesi’ varacak” görüşünü dile getirdi.