Uludağ Teleferik Hattı Oteller Bölgesi’nde (Video – Foto Galeri)

Uludağ Teleferik Hattı Oteller Bölgesi’nde :Bursa’da ulaşıma köklü çözümlerle nefes aldıran Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern yüzüyle vatandaşları Uludağ’a ulaştıran teleferik, Oteller Bölgesi’ne de yolcu taşımaya başlıyor.

Bursa’da ulaşımda köklü hizmetlere imzasını atan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teleferiğin artık ‘Oteller Bölgesi’ne ulaştığını söyledi. Modern yüzüyle yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı olan teleferiğin Oteller Bölgesi’ne ulaşımında deneme sürüşlerini gerçekleştiren Başkan Altepe, “Bursa’nın en önemli sembollerinden ve Uludağ’a ulaşım noktasında 50 yıldır kullanılan teleferik, yepyeni sistemle hizmetlerine devam ediyor. Kapasitesi de yaklaşık 12 kat artan teleferik Sarıalan’a kadar gidiyordu. Hedefimiz bugünlerde teleferiği Oteller Bölgesi’ne ulaştırmaktır. Güzel bir yolculukla, panaromik manzara eşliğinde Uludağ’ın güzelliklerini izleyerek, yaklaşık 22 dakika süren yolculukla kayak pistlerine kadar ulaşımı sağlıyoruz” dedi.

“Sarıalan – Oteller Bölgesi arası da 12 dakika”
Başkan Altepe, kış sporları açısından da Uludağ’ın önemli bir merkez olduğunu hatırlatarak, “Bursa’da artık Oteller Bölgesi’ne ulaşım daha da kolaylaştı. Teleferikte, bu dönem ilk defa yapılan çalışmayla Uludağ’da Sarıalan ve Oteller Bölgesi arasında teleferik seferlerine başlıyor. Bugün deneme seferini yaptık ve 12 dakikada Oteller Bölgesi’ne ulaştık. Uludağ, ayrı bir güzellik. Oteller Bölgesi’ne Uludağ’ın muhteşem manzarası eşliğinde konforlu ve kesintisiz bir yolculukla ulaştık. Bugün, rüzgarlı bir gün, normalde rüzgar 35 kilometreyi geçince eski teleferik çalışmıyordu. Şu anda 60 km süratle esen rüzgara rağmen yeni teleferikle rahat bir şekilde yolculuk yaptık” diye konuştu.
Bşakan Altepe, yeni teleferik sisteminin modern yapısıyla zor şartlarda da çalışabildiğini ifade ederek, “Teleferik, deneme seferlerinin ardından ulaşıma açılacak. Yani yılbaşından önce, Çarşamba günü Oteller Bölgesi’ne teleferikle yolculu seferler başlayacak” dedi.

Başkan Altepe’ye teşekkür
Bursalıların da Uludağ’a ulaşımda vazgeçilmezi haline gelen teleferiği İstanbul ve Manisa’dan gelen yerli turistler de çok sevdi. Bursa’yı gezmeye gelen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı teleferikle Uludağ’a ulaşımın çok keyifli ve konforlu bir hizmet olduğunu söyledi. Endonezya’dan Bursa’ya gelen Muh Najib Fayzam da ailesiyle birlikte geldiği Bursa’yı çok beğendiklerini ifade ederek, Uludağ’a teleferikle çıktıklarını ve muhteşem bir manzara eşliğinde ilk kez kar keyfi yaşadıklarını belirtti.