Uludağ teleferik hattı oteller bölgesinde

Uludağ teleferik hattı oteller bölgesinde :Teleferik Oteller Bölgesi’n Teleferik inşaatının ağaç kesilmeden 1 Aralık 2014 tarihine kadar tamamlanacağını ifade eden Bursa Teleferik A.Ş.Genel Müdürü Burhan Özgümüş, 186 kabin ile günde 13 bin kişiyi oteller bölgesine taşıyacaklarını söyledi. Uludağ’a ulaşımı sağlayan teleferiğin 50’nci yılını doldurduktan sonra yenilenmesiyle birlikte otel bölgesindeki çalışmalar da tam gaz devam ediyor.

Oteller bölgesindeki teleferik hattının beton dökümü de tamamlanırken, Sarıalan ile oteller bölgesi hattının 1 Aralık 2014 tarihinde tamamlanacağı açıklandı. Her gün İtalya’dan iki TIR malzeme sevk edildiğini ifade eden Bursa Teleferik A.Ş. Genel Müdürü Burhan Özgümüş, “Oteller bölgesinde direk montajlarına başlandı.

Bazı direkler vinç yardımı ile dikildikten sonra ulaşımı zor olan alanlara ise helikopter yardımı ile dikeceğiz. Şu anda istasyon inşaatı devam ediyor.

1 Aralık 2014 tarihinde tamamlanacak olan hattın açılışında hava şartlarına göre 20 günlük bir aksama olabilir” diye konuştu.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI
Kabinlerin ağaçların üzerinden geçeğini ifade eden Özgümüş, hattın bitiş tarihine kadar kar yağışının işleri pek aksatmayacağını söyledi.

Özgümüş, “20 saniye aralıklarla kalkan 8’er kişilik vagonlarla bekleme derdini ortadan kaldıran teleferiğin açılmasıyla birlikte 186 kabinle günde 13 bin kişiyi Bursa’dan oteller bölgesine taşıyacağız. Her şartta bu sene bu tesisi açmayı hedefliyoruz.

Şu an 4 bin 500 metre olan hat mesafesi, Sarıalan-oteller arasına dikilecek 25 direkle birlikte 8,5 kilometreye ulaşacak” dedi. Birinci etaptaki eski direklerin sevkiyatının tamamlandığı belirten Özgümüş, sadece bir direğin helikopter ile taşınamadığı için kaldığını, onun da yangın ihtimaline karşı yağmurla beraber elle parçalanıp taşınacağını söyledi.