Uludağ teleferik hattı şehir içi ulaşımda da kullanılacak (Video)

Uludağ teleferik hattı şehir içi ulaşımda da kullanılacak :Bursa ile Uludağ arasında modern teleferikle ulaşımı sağlayan Bursa Büyükşehir, şimdi de teleferiği şehir içi ulaşımda kullanacak.

Teferrüç, Setbaşı, Gökdere arasında düşünülen hatta Zafer Mahallesi de eklendi. Başkan Recep Altepe, şehir içi hattı Zafer Mahallesi’ne kadar uzatacaklarını ifade ederken, metro istasyonundaki durakla Bursa’nın her yerinden Uludağ ve Teleferik Semti’ne kolay ulaşım sağlanacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, Uludağ ile şehir merkezi arasında ulaşım köprüsü alternatiflerini arttırmaya devam ediyor. Bursaray Gökdere İstasyonu’nda incelemelerde bulunan Başkan Altepe, önceden son durağını Gökdere olarak planladıkları şehir içi hattı Zafer Mahallesi’ne uzatacaklarını söyledi.

Teleferiğin şehrin önemli simgesi olduğunu anlatan Recep Altepe, “Teleferik yeni yüzüyle daha modern, konforlu, insanların oturarak yolculuk yaptığı ve panoramik olarak daha kısa zamanda dağa çıktıkları bir araç haline geldi. Şimdiki hedefimiz teleferiği oteller bölgesine uzatmak. Bir yandan da teleferiğin kent merkeziyle bütünleşmesidir. Bursarayı kullanan tüm vatandaşlarımızın bu bağlantı ile birlikte, Gökdere istasyonunda bindikleri teleferik ile Teferrüç’e ulaşabilmeleri için birkaç alternatif projeler hazırladık” diye konuştu.

“ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDAN ULUDAĞ’A ULAŞIMI SAĞLAYACAĞIZ”
Bursa’nın Kestel’den Uludağ Üniversitesi’ne kadar her köşesini kesintisiz ulaşımla buluşturup yeni düzenlemeleri uygularken, aynı zamanda Uludağ’ı teleferikle Bursa ile buluşturma projesini de hayata geçirmek için çalıştıklarını belirten Altepe, “Bu sunduğumuz proje ile birlikte, Gökdere – Teferrüç bağlantısı arasında Setbaşı bölgesinden de vatandaşlarımız teleferiğe binebilecek. Böylece Teferrüç’e ulaşarak, Uludağ’a kayak pistine kadar gidebilecekler. İstanbul’dan Bursa’ya gelen bir vatandaş 12 saatlik gününün, 6 saatini büyük bir rahatlıkla Uludağ’da geçirebilecek. Gemiyle yola çıkacak, raylı sistemle istasyona gelip teleferikle Uludağ’a çıkacak. Bu da demek oluyor ki şehrin dört bir yanından Uludağ’a kadar ulaşmış olacak” diye konuştu.

“ZAFER PARKI’NA UZATIYORUZ,PROJE ONAY AŞAMASINDA”
Bu projenin ulaşımda büyük bir reform olacağını ve bu sayede şehir merkezindeki trafik sorunun da minimize edileceğini belirten Altepe, “Diğer bir amacımız da Zafar parkında ek bir istasyon yaparak, insanların vakit geçireceği ve araçlarını park edebileceği bir tesis yapmak. Şu anda projemiz onay aşamasında. Onaylandıktan sonra 2015 senesi içerisinde bunu da gerçekleştirmiş olacağız. Teleferik, Teferrüç, Zümrütevler gibi bölgelere otobüsün yanı sıra teleferikle de ulaşım sağlanmış olacak. Projemiz Kültür ve Tabiat varlığı kurulunda onaylanıyor. Bu onaylamada bittiğinde sonra ihale sistemi ile birlikte projeye başlayacağız. Plastik tekerlekli araçlardan ne kadar kurtulursak trafiğimizi o kadar rahatlatmış olacağız. Bu durum Bursa ekonomisine ve turizmine büyük değer katmış olacak” dedi.