Uludağ Teleferik Yine Arıza Yaptı

Uludağ Teleferik Yine Arıza Yaptı :Bursa’nın yeni teleferiği bayram tatilini Uludağ’da geçirmek isteyen çoğunluğu Arap turistlere yine kabus yaşattı. Arıza yapınca 1,5 saati havada asılı kalarak geçiren tatilciler büyük korku yaşadılar. Alternatif sistemin hayata geçirilmesiyle teleferik kabinlerindeki yolcular Sarıalan’a çıkarıldı. Burada bekleyen yolcular da otobüslerle Bursa’ya indirildi.

Bursa’nın en önemli simgelerinden olan ve kısa süre önce açılan Teleferik, bugün 15.00 saatlerinde mekanik bir sorundan dolayı arıza yaptı. Meydana gelen arızadan dolayı teleferikte bulunan vatandaşlar 1,5 saatlik bir çalışmanın ardından sorunsuz bir şekilde tahliye edildi. Herhangi bir sağlık sorunu yaşanma ihtimaline karşı üç adet ambulans hazır halde bekletildi. Sorunun şanzımandaki rulmanların dağılması sonucu oluştuğu öğrenildi.

Mekanik arıza sonrası alternatif olan dizel sisteme geçilerek tahliye işlemleri yapıldı. Yetkililer 1246 kişinin sorunsuz olarak tahliye edildiğini, herhangi bir sağlık sorunu yaşanmadığını kaydettiler.

Sarıalan’da kalan ve Bursa’ya dönemeyen yolcular ise gönderilen 20 otobüs ve 12 minibüsle şehir merkezine gönderildi. Yolcuların ücretleri de iade edildi.