Uludağ teleferikte nefes kesen tatbikat (Foto Galeri)

Uludağ teleferikte nefes kesen tatbikat :Türkiye’nin önde gelen kış turizmi merkezlerinden olan Uludağ’da teleferik hattında yapılan tatbikat nefes kesti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen teleferikte kurtarma tatbikatı yapıldı. afad tarafından teleferik çalışanlarına verilen eğitimin ardından yapılan kurtarma tatbikatı nefesleri kesti. 3 günlük teorik ve uygulamalı eğitimin ardından senaryo gereği kurtarma operasyonu yapıldı. Arızalanan teleferikte kalan kişileri kurtarmak için direklere çıkan ekipler, çelik halat üzerinden makaralarla kabinlere geçti. Kapıları açarak kabinlerdeki yolcuları kurtaran ekipler, 34 metre yükseklikten iple indi.

Kadıyayla-Sarıalan arasında yapılan tatbikata 9 kişilik AFAD ekibi ile 10 teleferik personeli katıldı. AFAD yetkilileri, ülkemizde ve ilimizde meydana gelebilecek afetlere karşı hez zaman hazır olduklarını, bunun yanında resmi kurumlara, gönüllülere ücretsiz eğitimler verdiklerini söyledi.

Teleferik inşaatının ağaç kesilmeden yıl başına kadar tamamlanması ve 186 kabin ile günde 13 bin kişinin oteller bölgesine taşınması planlanıyor.