Uludağa Teleferik seferleri için geri sayım başladı (Video)

Uludağa Teleferik seferleri için geri sayım başladı:Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yenileme çalışmaları hızla devam eden teleferikte yolculu seferlerin Mart ayı içerisinde başlayacağını söyledi.

Başkan Altepe, Uludağ’ın Sarıalan bölgesindeki teleferik istasyon inşaatını ve hat çalışmalarını inceledi. Büyükşehir Belediyesi olarak erişilebilir ve ulaşılabilir Bursa yolundaki faaliyetlere denizde, karada ve havada devam ettiklerini belirten Başkan Altepe, bunlardan birinin de teleferik projesi olduğunu kaydetti. Uludağ’ı kış olduğu kadar yaz turizmine de hazırlamayı hedeflediklerini, kış ve yaz Uludağ’a olan erişimi kısaltmak ve dünyanın gözbebeği olan turizm merkezini lastik tekerlekli araçlardan bağımsız hale getirmek istediklerini ifade eden Başkan Altepe, bu amaçla mevcut teleferiği yenileme yönünde 2013 yılında başlattıkları çalışmalarda sona geldiklerini hatırlattı. Şu anda Uludağ’ın Sarıalan bölgesinde kabinlerin konulacağı istasyon binasının tamamlanmak üzere olduğunu, binanın son eksikliklerinin giderildiğini kaydeden Başkan Altepe, “Montaj işlemleri de bitmek üzere. Zemin düzenlemeleriyle beraber 20 gün sonra buradaki sistem kullanıma hazır hale gelecek. Yaklaşık 100 adet vagon, yolcular için dönmeye başlayacak” dedi.

Mart ayı içerisinde başlatılması düşünülen seferlerle birlikte Bursa’yla Uludağ arasının 12 dakikaya ineceğini ve her 19 saniyede bir vagonun yolcu taşıyacağını vurgulayan Başkan Altepe, sirkülasyon yoğun olacağı için Bursa turizminin de bundan olumlu etkileneceğini belirtti. Başkan Altepe, “Artık teleferik için eskisinde olduğu gibi saatlerce sıra beklenmeyecek. Dost ve misafirlerimiz, dakikalar içerisinde Uludağ’a ulaşma imkanı elde edecekler. Lastik tekerlekli araçlar olmayacağı için kirlilik ve karmaşa da yaşanmayacak. Turizm canlanacak. Bursa’mız için insanımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Altepe, 2013 yılında teleferiğin yenilenmesi yönünde başlatılan çalışmalar çerçevesinde, Teferrüç İstasyonu’yla Sarıalan arasındaki hattın tamamıyla modernize edildiğini ifade etti. Tüm istasyonların yıkıldığını ve direkleriyle birlikte sıfırdan yenilendiğini vurgulayan Başkan Altepe, kış şartlarına rağmen çalışmaların aksatılmadan sürdürüldüğünü anlattı.