Uludağa teleferik yapımı için malzeme götüren tır kar yağışı nedeniyle yolda kaldı (Foto Galeri)

Uludağa teleferik yapımı için malzeme götüren tır kar yağışı nedeniyle yolda kaldı  :Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da kar yağışının etkili olması sebebiyle zirveye araçlarıyla çıkan sürücüler mahsur kaldı. Teleferik yapımı için malzeme götüren bir TIR ise kontrolden çıkarak yolu trafiğe kapattı.
Uludağ’da iki gündür etkili olan kar yağışı zirveye çıkan sürücülere zor anlar yaşattı. Milli Park’ın ardından beyaza bürünen yollarda görüş mesafesinin sis dolayısıyla 5 metreye kadar düştüğü görüldü. Zincir takmayıp zirveye çıkmak isteyen sürücüler ise zor anlar yaşadı. Karla kaplı yollarda yürümekte zorluk çeken sürücüler zincir alarak yollarına devam etti.
TIR YOLU TRAFİĞE KAPATTI
Öte yandan Sarıalan mevkine teleferik yapımı için malzeme götüren Samet E. idaresindeki 34 MIP 85 karlı kaplı yolda kayarak zor anlar yaşadı. Yolu trafiğe kapatan TIR, 6 saat sonra gelen vinç ile çekilerek kurtarıldı. Ayrıca karayolları ekipleri, Greyder ile yolu açarak tuzlama çalışması yaptı.
KAR KALINLIĞI 10 SANTİMETREYE ULAŞTI
Ayrıca 2 gündür yağan kar yağışı sebebiyle Uludağ’da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Kar yağışının çarşamba gününe kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
TIR’ın kardan kaydığını ifade eden sürücü Samet E., “Teleferik yapımı için malzeme götürüyordum. Yol karla kaplı olunca virajı dönerken kaydı. Vinç yardımı ile çekip yolumuza devam edeceğiz” dedi.
İstanbul’dan Uludağ’a tatil için geldiğini ifade eden bir kişi ise, “Bu kadar kar olacağını beklemiyorduk. Bu yüzden aracımıza zincir taktırıyoruz. Yolumuza devam edeceğiz ve hafta sonunun keyfini yaşayacağız” şeklinde konuştu.