Uludağa teleferikle yolculuk başlıyor

Uludağa teleferikle yolculuk başlıyor :BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Uludağ teleferik hattında mayıs ayında yolculu seferlere başlanacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 50 yıl hizmet veren eski teleferik yerine yaptırılan yeni hatta deneme seferleri devam ediyor. Deneme seferlerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe, Teferrüç’ten bindiği teleferikle Kadıyayla ve Sarıalan’a istasyonlarına gelerek, yeniden Teferrüç’e teleferikle döndü.

Başkan Altepe, teleferikte deneme çalışmalarının yanı sıra istasyonlardaki eksiklerin de hızla giderildiğini belirterek, “Bursa’nın simgelerinden biri olan Uludağ’a çıkarken en çok tercih edilen eski teleferik, 1963 yılından 2013 yılına dek, 50 yıl boyunca kente ve ziyaretçilerine hizmet verdi. Şimdi eski sistem modernize ediliyor ve yeni teleferikle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Artık vatandaşlarımız, yeni gondol sistemli teleferikle, Uludağ’a daha rahat çıkabilecekler” dedi.

“SIRA BEKLEME DERDİ YOK”

Yeni sistem teleferikle eskisine göre yolcu taşıma kapasitesinin arttığını hatırlatan Başkan Altepe, “Artık sıkıntı yok, yolcuların sıra bekleme derdi de kalmayacak. 19 saniyede 1 kabin hareket edecek ve karayoluyla 35 kilometrelik yol, teleferikle 12 dakikada rahatça kat edilecek. Artık çalışmalarımızın sonlarındayız. Deneme seferleri yapılıyor. Yakında yeni teleferikle panaromik bir yolculukla Uludağ’a çıkılabilecek” diye konuştu.

Teferrüç – Kadıyayla ve Sarıalan hattında deneme yapan Başkan Altepe, “Yaklaşık 1 ay sonra, Mayıs ayının sonunda bu hat seferlerine başlayacak” dedi.

Daha sonra, yazın da teleferiği oteller bölgesine ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Altepe, yeni teleferiğin eskisine göre rüzgara daha dayanıklı olduğunu da vurgulayarak, “Kabinler 75 – 80 km rüzgara kadar rahatça dayanıyor. Artık rüzgar nedeniyle sefer iptali de yapılmayacak. Mevcut sistem yere daha yakın, yükseklik korkusu olanlar da rahatça teleferikten yararlanabilecekler. 8’er kişilik kabinlerde zevkli bir yolculukla Uludağ’a ulaşım sağlanacak. Yeni teleferik Bursa’ya değer katacak” dedi.

Bursa ile Uludağ arasındaki ulaşımı sağlayacak yeni teleferikte 82 gondol çalışacak. Toplam 8.84 kilometre ile dünyanın en uzun hatlı teleferiklerinden biri olacak sistemle Teferrüç ile Oteller Bölgesi arası 22 dakikaya inecek.