Uludağa Teleferikle Yolculuk Ücreti BUKART’la 20TL

Uludağa teleferikle yolculuk ücreti BUKART’la 20TL :Yıllar sonra…
Nihayet.
Uludağ, yeni teleferiğe kavuştu.
Yarın…

Seferler başlıyor
Büyükşehir Belediyesi, özel sektör işbirliği ve yatırımıyla modern bir teleferik hattının yapılmasını sağlarken, tören düzenlenecek.

Uludağ için…
Hedef güçlendirildi.

İlk etapla…
Teferrüç-Kadıyayla-Sarıalan arasındaki seferler, her biri 1 dakikanın altındaki aralıklarla 8’er kişilik 72 vagonla yürütülecek.

Eski sistemle 20 dakikada alınabilen mesafe, yeni sistemle 12 dakikada geçilecek. Ara durak arası mesafelerin yolculuk süresi, 6’şar dakika olacak.

Ücret tarifesi…
Teferrüç-Kadıyayla arası için gidiş ve dönüş hizmeti 10 TL ve Teferrüç-Sarıalan arası için tam güzergahlı gidiş ve dönüş hizmeti 20 TL ücret uygulanacak.

İndirim…
65 yaş üzeri ve öğrencilere % 50 indirimli hizmet verilecek. Yanlarında yetişkinler olması şartıyla 0-6 yaş arası çocuklar için ücret alınmayacak.

Eski sisteme göre, ücret tarifesinin ucuz olduğu belirtiliyor. Seferler, 08:00-22:00 saatleri arasında.

Yeni teleferikle yolculuk, raylı sistem, otobüs ve tramvay hatları ile Bursa Kent Müzesi ve Hayvanat Bahçesi’ne girişlerdeki gibi, elektronik ücret toplama sistemine enterge edildi.

Bursa’nın elektronik ücret toplama sistemini işleten E-Kent, para yüklemeli Akıllı BuKart’ın yeni teleferikte de kullanılmasını sağlayacak.

E-Kent, toplu ulaşımdaki elektronik ücretlendirme sistemini ilk Bursa’ya kurarken, Anadolu’ya açılımla Kayseri, Sakarya, Düzce ve Ankara’da hizmet yürütüyor.

BuKart, büyük kolaylık olacak.
Bursa’nın yeni teleferik projesi, Teleferik Holding’in iştiraki olarak, özel kurulan Bursa Teleferik A.Ş. tarafından gerçekleştirildi ve işletilecek.

Yıl sonuna kadar…
Hattın, Uludağ Oteller Bölgesi’ne kadar uzatılması öngörülürken, tam işletmeyle yolcu kabini sayısının 150’ye kadar çıkarılması planlanıyor.

Kaynak :Serkan İNCEOĞLU-www.bursahakimiyet.com.tr