Uludağdan şehir merkezine teleferik benim tescilli projem

Uludağdan şehir merkezine teleferik benim tescilli projem :Aynen böyle diyor CHP Büyükşehir adayı Necati Şahin.

Hatta bunu seçim sayfasında yazarak da kalıcı hale getirmiş.

“Tescilli projem” derken de, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye atıfta bulunuyor.

“Mevcut başkan nihayet bu projeyi benimsedi. Şükürler olsun”

Peki ne demişti bir süre önce Altepe?

“BursaRay Gökdere İstasyonu’nun üst katına teleferik istasyonu oluşturulacak. Heykel – Setbaşı durağı da olacak. Yaya mesafede tüm vatandaşlar teleferiğe ulaşabilecek. Görükle, Kestel ve Mudanya’dan da gelecek olan vatandaşlar da artık Uludağ’a kolaylıkla ulaşabilecekler. Bu proje, ulaşımda büyük bir reform olacak. Bu sayede şehir merkezinde trafik de rahatlamış olacak”

Necati Şahin ise teleferik projesinin tek hatla sınırlı tutmadığını ekliyor.

7 ilave daha yapıyor.

“Biri Gemlik, biri İnegöl, biri Gürsu’ya, ikisi de kent merkezinde, diğer ikisi de, Alaçam ve Dağyenice hatları olmak üzere tam 7 teleferik hattını projelendirdik. 2016 yılına kadar dördünü, 2018’de tümünü çalıştırmayı hedefliyoruz.”

MUDANYA’YA DELME TÜNEL…

Teleferik için bu iki bakış açısını paylaşmışken CHP’nin ulaşımda skyTrain önerisiyle, ki bu projeyi bir devrim olarak görüyorlar. Diğeri de Mudanya metro bağlantısı.

Şahin bu konuda şöyle diyor.

“Bursa doğu-batı tek ekseniyle sorunlu büyür, çözüm kuzey ve güneyi kapsayan spiral hatlardır.” Bu cümleyi yıllardır tekrarlıyorum. Çeşitli branşlardaki mühendis arkadaşlarımla Bursa şartlarına en uygun toplu ulaşım çözümünün SkyTrain olduğunu etüt ettik. Hazırladığımız yeni spiral hatlarla, toplu ulaşımda Bursa’yı DNA sarmalı gibi spiral biçimde saracağız ve bu konuda Türkiye’ye önder olacağız. Proje hazır, finansman hazır”

Mudanya içinse delme tünelle metro hattı bağlama hedefleri var.

1890’lardan, 1950’li yıllara kadar Bursa ve Mudanya’yı birbirine bağlayan tren hattını günümüz teknolojisiyle, aslına uygun olarak tekrar inşa edilmesi planlanıyor.

Kent merkeziyle dağ-denizi birleştirme hedefi yani.

Gerek teleferik, gerek skyTrain, Mudanya metro hattı ana muhalefetin bu dönem Bursalıların önüne koydukları ciddi projeler.

Hem kaynağı hem projesi de Şahin’in dediği gibi hazırsa geriye kenti ikna etmek kalıyor.

Ne dersiniz Bursa raylı sistemden inip skyTrain’e biner mi?

Şahin bindirebilirse işte asıl o zaman devrim yapmış olabilir.

FOMARA TOKİ’LERİ İÇİN BM’DE KAMP KURACAK…

CHP Büyükşehir adayı Necati Şahin’in ulaşım dışında bir ciddi hamlesi de Fomara’daki TOKİ konutları. Olurda seçilirse konuyu Birleşmiş Milletler’de gündeme getirmeyi planlıyor..

Hem de çok ilginç şekilde.

“Bu binaları yıkarım” demek kolay, bu binaları yıkmak ise çok zor. Kat sahiplerini mağdur etmeden, o binaları yıkmanın bedeli devasa boyutlarda. Bu parayı nereden bulacağız?”

Sonra da yöntemini açıklıyor.

“Kimsenin canı yanmadan bu işi yapmak için bu çevre felaketi Birleşmiş Milletler’de Habitat gündemine gelmek zorunda. Yapılan korkunç hata, dünya kültürel mirasını tahrip ediyor. Size şu konuda söz veriyorum. Gerekirse Birleşmiş Milletler’de kamp kuracağım ve bu ayıbı, kimseyi mağdur etmeden çözmenin yolunu dünya finansmanıyla, beraberce bulacağız.”

Birde dipnotum var Necati Şahin’le ilgili…

İMO Başkanıyken daha sık görüşüyorduk.