Uludağın Yeni Teleferik Hattında Seferler Mayıs Ayında Başlayacak

Uludağın Yeni Teleferik Hattında Seferler Mayıs Ayında Başlayacak :Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen teleferik hattındaki test çalışmalarının devam ettiği ve mayıs ayında Uludağ’da Kadıyayla ve Sarıalan bölgelerindeki yolcu seferlerine yeniden başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte teleferiğin Teferrüç İstasyonunda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Avşar, Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ’ın 12 ay boyunca değerlendirilmesini hedeflediğini belirterek, “Teleferik çalışmalarımız hızla sürüyor, yaklaşık 9 kilometrelik hat bittiğinde Uludağ’a ulaşım daha kolay ve modern bir hale kavuşmuş olacak” dedi.

Teleferiğin çalışmaları devam ederken, tüm kontrollerinin de yapıldığını anlatan Genel Sekreter Avşar, şöyle konuşku:

“Ağırlık, fren, istasyona giriş ve çıkış testleri yapılıyor. Teleferikle konforlu yolculuk kısa zamanda başlayacak. 5 kilometrelik Kadıyayla hattı, Mayıs ayına kadar hizmet vermeye başlayacak. Bursalılar Mayıs ayı sonundan itibaren teleferiği Sarıalan’a kadar kullanabilecekler. Bursa, Türkiye’nin ve dünyanın en uzun hatlı teleferiğine kavuşuyor.”

Bursa Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Okan Kaylan da eski teleferiğin tüm istasyonlarının yıkıldığını ve direkleriyle birlikte sıfırdan yenilendiğini hatırlattı. Mevcut durumda bir hatta 82 gondolun çalıştığını söyleyen Kaylan, toplamda 8.84 kilometre ile dünyanın en uzun hatlı teleferiklerinden birini Bursa’ya kazandıran sistemle, Teferrüç ile Oteller Bölgesi arasının 22 dakikaya indirildiğini belirtti. Kaylan, yeni teleferiğin 8’er kişilik gondol tipi kabinlerle hızı saatte 70 kilometreye oluşan lodoslu havalarda bile çalışacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi’nin, otelle bölgesine yolcu taşıyacak olan teleferik çalışmaları, çevrecilerin proje dışında ağaç kesimi yapıldığı gerekcesiyle olayı yargıya taşıması sonucu gerçekleştirilemiyor.