Üniversite öğrencilerine Ilgaz Dağında kayak eğitimi

Üniversite öğrencilerine Ilgaz Dağında kayak eğitimi :Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü öğrencilerine Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde uygulamalı kayak eğitimi verildi.

Kış sporları kampı dersi kapsamında kayak tesisine gelen öğrencilere kayak ekipmanları, temel teknikler, kar sapanı stili, durma teknikleri ve dengeyi sağlama konularında 4 gün eğitim verildi.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Ertan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerine kış sporlarını uygulamalı öğretmek için Kastamonu’ya geldiklerini söyledi.

Eğitim sayesinde öğrencilerinin iş hayatına atılmadan önce kayak sporuyla ilgili gerekli bilgiyi almış olacaklarına dikkati çeken Ertan, “Üniversitemizin imkanlarıyla ve Ilgaz Dağı’nın müthiş atmosferinde kayak yapmaya çalışacağız. Ilgaz Dağı, inanılmaz bir atmosfer. ‘Gizli cennet’ demeyeceğim çünkü artık Ilgaz’ı herkes biliyor. Ilgaz, dünyanın en güzel merkezlerinden birisi. Burada kayak yapmaktan öte, buradan geçmekten bile keyif alıyorum. Kastamonu halkının buraya sahip çıktığını da biliyorum. Bu imkanları öğrencilerimize sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Rekreasyon Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kerem Yıldırım Şimşek de rekreasyonun insanların boş zamanlarını değerlendirmeleri için yapılan planlama olduğunu anlattı.

Kış ve yaz kampı olarak bunu iki dönem gerçekleştirdiklerini ifade eden Şimşek, “Bu anlamda Ilgaz Dağı’na ilk biz geldik sanırım. O anlamda bizim için iyi oldu. Durma teknikleri ve kar sapanını öğrettikten sonra yukarıya çıkıp ufak ufak kayacağız” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Müge Akyıldız da Ilgaz’ı havasının çok temiz olması nedeniyle seçtiklerini belirterek, dağın eteklerinde keyif aldıklarını kaydetti.

Sezon açılmamasına rağmen ilk kez kendilerinin geldiğini ve güzel ortamda ders yaptıklarını vurgulayan Akyıldız, Ilgaz Dağı’nın kristalize karı sebebiyle kayak için çok elverişli olduğunu dile getirdi.