Vali Bektaş Spil Milli Parkı ‘nın İki Eksiği Teleferik ve Otel (Foto Galeri)

Vali Bektaş Spil Milli Parkı ‘nın İki Eksiği Teleferik ve Otel :MANİSA Valisi Erdoğan Bektaş, Spil Milli Parkı’ndaki tamamlanan altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Spil’in 2 eksiği kaldığını belirten Vali Bektaş, “Biri teleferik, diğeri otel yatırımı” dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Spil Dağı Milli Parkı’nda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü tarafından tamamlanan alt yapı yatırımlarını inceledi. Yapılan inceleme ziyaretine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Müftüsü Sinan Cihan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura, Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak ve Bölge Müdürlüğü personeli katıldı. İnceleme sırasında Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak Spil Dağı Milli Parkı’ndaki tamamlanan alt ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyarette Vali Bektaş ve beraberindekiler Karadağ Yangın Gözetleme Kulesi, Çampınar ve Seyir Tepesi noktalarına çıkarak incelemelerde bulundu.

Vali Erdoğan Bektaş, Spil Milli Parkı’nda hem Manisalılar için hem yatırımcılar için önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “Buraya yapılan 20 milyon TL’lik alt yapı çalışmasıyla milli park yeni bir çehreye büründü. Türkiye’ye örnek olacak bir milli park haline gelen Spil, hem Manisalılar hemde yatırımcılar için önemli bir yer oldu. Spil’de artık alt yapı konusunda hiçbir eksiklik kalmadı. Önceden alt yapı eksikliğinden dolayı yatırımcı Spil Milli Parkı’na gelmiyordu. Bundan sonra yatırımcıların gözdesi haline gelecek. Spil’in iki önemli eksiği kalmıştır. Biri teleferik, diğeri ise otel yatırımı. Bu iki eksiklikte önümüzdeki aylar içerisinde ihaleyle özel sektöre yaptırılacaktır” dedi.