Vali Günadın, Yurdun Tepe Kayak Tesisi İnceledi

Vali Günadın, Yurdun Tepe Kayak Tesisi İnceledi :Vali Şehmus Günaydın, Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi’nde yürütülen çalışmaları inceledi. Vali Günaydın, kayak tesislerin biran önce hizmete sunmak istediklerini söyledi.

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi’nde yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Günaydın, “Bu sözleşme hükümlerine herkesin uyması gerekiyor ve sözleşme imzaladıktan sonra bunu değiştirmemiz mümkün değil. İsviçre Firması bizim iç işleyişimizi bilmiyor. Bu konuda da tabi siz yetkililer büyük görev düşüyor. Yapmış olduğumuz bu görüşmelerin, bu akitlerin, ne anlama geldiğini bizim mutlaka ve mutlaka İsviçreli Firma yetkililerine çok açık ve net anlatmamız lazım. Hep beraber biz elimizden geldiği kadar, imkanların el verdiği kadar, kanunların sözleşmenin bize izin verdiği kadar destek olup bunu tamamlamayı düşünüyoruz. Çünkü bu Kastamonu’muz için önemli” dedi.

Ilgaz Dağındaki kar kalitesinin herkes tarafından bilindiğine dikkat çeken Vali Günaydın, “Ilgaz Dağı, Türkiye’nin hemen hemen en önemli merkezlerinden birisi oluyor. Özellikle kar kalitesi, doğal güzellikleri, zaten milli parklar içerisinde olan bir bölge, bölgemiz için özellikle Kastamonu’muz için çok önemli bir yatırım. Biz, bunu çok önemsiyoruz ve bunun biran önce tamamlanması içinde gerek Valilik olarak, gerek İl Özel İdaresi olarak, Sayın Vekillerimizin katkısı, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yetkililerinin katkısı, Kayak Federasyonu Başkanımızla hepimiz el birliğiyle bu tesisi biran önce kayak yapan sporseverlere, onların hizmetine sunmak istiyoruz” diye konuştu.

Vali Günaydın’a eşlik eden AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ise, “Burası hiç hesapta yok iken Kastamonu’nun kayakta iddialı bir il olduğunu gösterdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Turizm Bakanlığının ortak katkısıyla 2012 yılında başladığımız bir proje. Bu yatırım hiç hesapta yoktu. Öncelikle bunun ödeneğini bulmakta çok zorlandık. 15 milyon gibi bir bedeli var. Şükürler olsun o günün şartlarında bulduk ve başladık. Hızlı bir süreç işledi, biz daha önce bitirmeyi hedefliyorduk, geçtiğimiz kış burada kayak yapılmasını arzu ediyorduk. Ama zor bir coğrafya, belirli zorluklar var, bu zorluklara rağmen bugün gerçekten hem bölgenin en güzel kayak pistini, kayak tesisini, kar kalitesini ve pist olarak Türkiye’de sayılı bir kayak tesisini Kastamonu’ya inşallah kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

2015 yılına kalmadan Yurdun Tepe tesislerinde kayak yapmaya başlayacaklarını belirten Gülşen, “Kastamonu’ya artık kayak noktasında hem Türkiye’ye hem de Dünyaya duyuralım. Bu kayak tesisinin ülkemize ve Kastamonu’muza hayırlı uğurlu olsun diliyorum” dedi.

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi’nde kayak severler, 493 metre kot farkı ile kesintisiz olarak 4 kilometre mesafeyi kat ederek kayabilecekler. Ayrıca pistin toplam uzunluğu 6 kilometre olacak. Pist düzenleme işlemleri tamamlandığında pistte çimlendirme çalışmalarının da yapılması planlanıyor.

Vali Günaydın ile Milletvekili Gülşen’e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kayıkcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nida Sinsi ve Bartholet Maschinenkau AG Danışmanı Behiç Rüştüoğlu da eşlik etti.