Vali Yavuz’dan Süleymaniyeye Mekanik Tesis Talimatı

Vali Yavuz’dan Süleymaniyeye Mekanik Tesis Talimatı : Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, şehrin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan kış turizm merkezindeki mekanik tesislerin projelendirilmesi konusunda yetkililere talimat verdi.

İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan zemin temizliği çalışmalarını, beraberinde Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’la birlikte inceleyen Vali Yavuz, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Burhanettin Kaya ve Hasan Şahin’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kayak pistlerinin olduğu bölgede çalışan iş makinelerinin alanda bulunan irili ufaklı kaya bloklarını temizlediğini belirten Vali Yavuz, çalışmanın mevsim şartları elverdiği sürece en kısa zamanda tamamlanmasını istedi.

Süleymaniye Kış Turizm Merkezi’nin, hem bitişiğinde Osmanlı’nın darphanesi olan Gümüşhane’nin eski yerleşim yerinde olması hem de Uluslararası Kayak Federasyonu’nca tespit edilen üstün kayak ve iklim özellikleri nedeniyle önemli olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz, kayak alanda yapılacak mekanik tesislerle ilgili sürecin başlatılacağını ifade ederek, ilgili kurumlara talimat verdi.

Süleymaniye’nin, Gümüşhane’nin ‘olmazsa olmazı’ olduğunu kaydeden Vali Yavuz, “Süleymaniye Mahallesi ve kayak merkezi il merkezine 3 kilometrelik mesafede yer alıyor. Eski Gümüşhane, ‘Canca’ adlarıyla anılan ve tarihi ve turistik değerleri nedeniyle zengin bir turizm potansiyeline sahip olan Süleymaniye Mahallesi, hem Gümüşhane’nin en eski yerleşim yeri olması hem de bir anlamda medeniyetlerin kesişme noktasında olması nedeniyle tarihi ve kültürel açıdan önemli bir yerleşim merkezidir. 5 bin yıllık bir tarihe sahip bu bölgede yapılacak çalışmalarla, Türkler, Ermeniler ve Rumlar’ın birlikte yaşadıkları, çalıştıkları, sevgi, hoşgörü ve barış sembolü olan Süleymaniye Mahallesi’nin, tarihsel kimliği de günümüze taşınacak. Kayak merkezi ise hemen buranın bitişiğinde. Yani tarihle spor iç içe olacak. Bir yanda doğal, kentsel ve tarihi sit alanı olan Süleymaniye Mahallesi, diğer yanda da dünyanın en iyi pistlerine ve kayak kalitesine sahip kayak merkezi olacak. Bunun için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Süleymaniye Kayak Merkezi, bin 500 metre rakımdan 2 bin 200 metrelik rakıma kadar olan 60 bin metrekarelik potansiyel kayak alanına sahip. Toplam 3 istasyonda kesintisiz 5 kilometre kayım ve bunların içerisinde yer alan alternatif pistler ile 7 ayrı yerde aynı anda kayak yapılabilme özelliği ile saatte bin 500-2 bin 500 kayak/snowboard kapasitesi bulunuyor.