Yalnızçam Kayak Tesisleri Adım Adım İlerliyor Vali Deniz Denetledi

Yalnızçam Kayak Tesisleri Adım Adım İlerliyor Vali Deniz Denetledi :Vali Ahmet Deniz, Yalnızçam Uğurludağ Kayak Merkezi’ne giderek, telesiyej hattı, konaklama otelleri ve turizme açık parseller üzerinde incelemelerde bulundu.

Yalnızçam Kayak Merkezi’nin turizm anlamında Ardahan için önemli bir değer olduğunu belirten Vali Deniz, kayak merkezinde yeni yapılan turizm oteli, asfalt yol, otopark ile turizm ve yatırıma açık parseller hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yalnızçam Köyü’nün yaylasına kadar uzanacak olan pist ve telesiyej hattının geçtiği alanları da gezen Vali Deniz, yaylada yaşayan çocuklar ve vatandaşlar tarafından yakın ilgiyle karşılandı. Yanına çağırdığı çocuklar ve vatandaşlarla yaylada sohbet eden Vali Deniz, Yalnızçam Kayak Merkezi’nin tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle birlikte, bölgeye yakın olan köylerin ürettiği ürünler için yeni bir Pazar oluşturacağını ve köylülerin bu işten kazanç sağlayacaklarını söyledi.

Kayak merkezinin sadece kış turizmi için değil, doğa ve spor turizmi için de önemli bir potansiyele sahip olduğunu anlatan Vali Deniz, kayak merkezinde ki yatırımların sonucu olarak, bölgede önemli bir iş istihdamının yaşanacağını da sözlerine ekledi.