Yenimahalle- Şentepe teleferik hattına yoğun ilgi (Foto Galeri)

Yenimahalle- Şentepe teleferik hattına yoğun ilgi :Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’e kazandırdığı önemli projelerinden biri olan Yenimahalle Şentepe teleferik hattı hizmete başladı.

Güvenlik kontrolü amaçlı yaklaşık 3 ay süren test sürüşlerinin tamamlanmasının ardından halkın kullanımına sunulan Şentepe teleferik hattı açılışının ardından çevre halkı teleferik ile yolculuk yapmanın heyecanını yaşadı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımıyla hizmete açılan Yenimahalle- Şentepe teleferik hattı çevrede oturan Başkentlileri oldukça memnun etti.

Yenimahalle Metro İstasyonu’ndan başlayarak Şentepe Antenler bölgesine kadar devam eden teleferik hattını ilk defa kullanan yolcuları ilk başta tedirgin etse de Ankara manzarası eşliğinde yaptıkları yolcuktan dolayı ‘keyif aldıklarını’ dile getirerek, “Trafiğe girmeden üstelik Ankara manzarası izleyerek metroya ulaşıyoruz. Bunun için başkanımız Melih Gökçek’e binlerce kez teşekkür ederiz” dediler.

Teleferik de ücretsiz kullanım olanağı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Şentepe’den Yenimahalle Metro İstasyonundan aktarma yapılarak şehrin diğer bölgelerine hızlı ve konforlu yolculuk yapılmasına olanak sağlıyor.
ŞENTEPELİLER’DEN BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR

Yenimahalle Şentepe teleferik hattının açılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Şentepelliler Başkan Gökçek’e bu hizmeti ayaklarına getirdikleri için teşekkür ettiler. Türkiye’de bir ilk olarak ulaşım amaçlı hizmete giren teleferik hattının kendileri için büyük bir ayrıcalık olduğunu kaydeden Şentepeliler bu konudaki düşüncelerini şu şekilde dile getirdiler:

“Ahmet Yıldırım (Emekli): İlk defa biniyoruz, denemek istedik böyle bir hizmet yapılması bizi çok mutlu etti. İnşallah Ankara’nın her yerinde teleferik yapılır. Eskiden araban varsa senden iyisi yoktu her yere istediğin gibi gidebiliyordun. Ama araban yoksa yollarda perişan oluyordun. Şimdi Ankara’da gerek otobüsler gerek metrolar gerekse teleferikle rahatlıkla istediğimiz her yere hem de biz emekliler, yaşlılar ücretsiz gidebiliyoruz. Teleferik kurulmadan önce dolmuş bekliyorduk, gelen dolmuşlar dolu oluyordu perişandık. Şimdi evden çıkıp 10 dakikada istediğim yere gidebiliyorum. Melih Gökçek’ten Allah razı olsun keşke bir dönem daha kazansa da böyle güzellikler devam etse.

Orhan Yıldız (İş Veren): Büyükşehir Belediyesi’ne çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim. Daha önce 1-2 sefer Şentepe’ye arabayla gitmiştim. Şimdi trafiğe girmiyoruz risk almadan arabamızı istasyona çektik ve eğlenerek Şentepe’ye gidiyoruz.

Şaziye Yıldırım (Ev Hanımı): Benim oturduğum yerde dolmuşa binmek için 20 dakika yürümek zorunda kalıyordum ama şimdi 8 dakika da teleferiğe yürüdüğüm zaman teleferiğe binip hemen Yenimahalle’ye iniyorum. Ankara manzarasını izleyerek yolculuk yapıyorum. Ben bu manzarayı başka nerede göreyim. Çok mutluyum. Bu hizmeti bize getirenlere çok teşekkürler.

Ayşe Çakmak (Emekli): Yenimahalle Şentepe teleferik hattının açılmasından çok memnunum. Yenimahalle- Şentepe arası sanki bize 5 dakika gibi kısa bir süre geldi. Konforlu ve üstelik Ankara manzarasında yolculuk yaptım. Daha önce yolumuz 20-25 dakika sürerdi perişan olurduk. Şimdi kısa sürede Şentepe’den Yenimahalle’ye geldim. Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun Melih Gökçek’ten.

Duru Yıldız (öğrenci) : Teleferik çok güzel olmuş. İlk bindiğim için korktum ama güzel yapmışlar arabalardaki o pis kokuyu çekmektense bu temiz havayı çekmek daha güzel.