Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 25 gündür bitmeyen test sürüşü

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 25 gündür bitmeyen test sürüşü :Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenimahalle-Şentepe arasında toplu taşım amacıyla yapılan ve 15 günlük test sürüşünün ardından hizmete açılması planlanan teleferik, test sürüşünün üzerinden 10 gün geçmesine rağmen açılmadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 19 Mart’ta Yunus Emre Meydanı’nda düzenlenen test sürüşünde, 15 günlük test sürüşünün ardından teleferiğin hizmete gireceğini belirtmişti. Buna göre 3 Nisan’da hizmete girmesi gereken teleferik hattında herhangi bir hareketliliğin olmaması dikkat çekti.

TEST TÖRENİ DÜZENLENMİŞTİ

Türkiye’nin ilk toplu taşıma amaçlı olarak kullanılması planlanan Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı için 30 Mart yerel seçimleri nedeniyle seçim yasaklarının başlamasından bir gün öncesinde 19 Mart’ta test sürüş töreni düzenlenmişti. Yunus Emre Meydanı’nda düzenlenen törende, teleferiğin 15 gün test sürüşü gerçekleştirildikten sonra hizmete gireceğini ifade eden Gökçek, yasa gereği 15 günlük test sürüşünün yapılması gerektiğini söylemişti. Başkan Gökçek, 15 günlük süre sonrasında ise hattın Şentepe’den Yenimahalle merkeze her gün ücretsiz olarak kullanılacağını kaydetmişti.