Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattının Toplu Taşıma Aracı Olarak Kullanılması Büyük İstisna

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattının Toplu Taşıma Aracı Olarak Kullanılması Büyük İstisna :Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının açılışına ilişkin, “Uluslararası ölçeklerde kentlere bakıldığında, teleferiğin bir toplu taşıma aracı olarak kullanılması çok büyük bir istisna” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Candan, Ankara Büyükşehir Belediyesince bugün açılışı gerçekleştirilecek Yenimahalle-Şentepe teleferik hattıyla ilgili dava açtıklarını, bilirkişi raporunun da TMMOB lehine geldiğini söyledi.

Projenin kamuyu zarar uğratan bir yaklaşım içinde devam ettiğini öne süren Candan, “Apartmanların 7 metre üzerinden geçecek teleferiklerden bahsediliyor. Her 15 saniyede bir kabinin yanaşacağı duraklar yapılacağı söyleniyor. Saatte 2 bin 400 kişinin taşınacağı belirtiliyor” diye konuştu.

Uluslararası ölçeklerde kentlere bakıldığında, teleferiğin bir toplu taşıma aracı olarak kullanılmasının çok büyük bir istisna olduğunu kaydeden Candan, “Hala ulaşım ana planı netleşmiş, onaylanmış değil” dedi.

Candan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ulaşım politikalarını eleştirdi.