Yıldıztepe kayak merkezi kar engeline takıldı

Yıldıztepe kayak merkezi kar engeline takıldı :Çankırı Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde yeterli kar yağmadığı için sezon açılamadı- Vali Özcan: “Tesislerimizin bakım ve onarımı yapıldı, her şeyimiz hazır. Yalnız bu sporları yapabilmemiz için ana madde olan kar yok”

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde yeterli kar yağmadığı için sezonun henüz açılamadığını söyledi.

Vali Özcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü dolayısıyla kaymakam ve gazetecileri Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde konuk etti.

Özcan, yaptığı açıklamada, merkezde kar kalınlığının 20 santimetre olduğu, kayak yapılabilmesi için en az 30 santimetre daha kar yağması gerektiğini söyledi.

llgaz’da kış turizmi açısından büyük potansiyel bulunduğuna dikkati çeken Özcan, “Kış sporları için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Tesislerimizin bakım ve onarımı yapıldı, her şeyimiz hazır. Yalnız bu sporları yapabilmemiz için ana madde olan kar yok. Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde, ocak ayı olmasına rağmen yeterli kar yağmadığı için kayak sezonunu henüz açamadık. İnşallah önümüzdeki hafta kayak yapılabilecek kar bekliyoruz. Çevre illerden kayak severleri Ilgaz’a bekliyoruz” dedi.

Yıldıztepe Kayak Merkezi’nin kayak severler tarafından tercih edildiğini vurgulayan Özcan, kış sporu alanlarını geliştirdiklerini anlattı.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İmdat Yarım da Yıldıztepe Kayak Merkezi’nin, yükseltisi ve kış sezonunun uzunluğuyla Türkiye’de diğer kayak merkezlerinden ayrı olduğunu belirtti.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan, uzun ve alternatif pistleriyle dikkati çeken kayak merkezine çevre il ve ilçelerden kayak severlerin ilgi gösterdiğini ifade eden Yarım, şunları söyledi:

“Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde bin 500’lerde kayak yapma imkanı bulmaktayız. Uluslararası Kayak Federasyonu’nca da öngörülen olimpik kayak disiplinlerinin tamamını, hiç bir problem olmaksızın uluslararası normlara uygun yapma imkanına sahibiz. Ilgaz, Alp disiplini ve kuzey disiplini açısından bulunmaz fiziki koşullara sahip. Alp disiplini için başlangıç noktası ile bitiş noktası arasında en fazla 500 metre gerekli. Ilgaz’da bu fark sadece 200 metre civarında. Bu hafta kar yağışı olmadığı için kayak yapamadık ama 4 gün içerisinde kar bekliyoruz.