Yolda kalan tatilciler köylülerin geçim kaynağı oldu

Yolda kalan tatilciler köylülerin geçim kaynağı oldu :Yolda kalan tatilciler, köylülerin geçim kaynağı oldu Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi yolunda kurdukları barakalarda yaşayan köylüler, yolda kalan tatilcilerin araçlarına zincir takarak aile bütçelerine katla sağlıyor. Bolu’ya yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve Türkiye’nin önemli kuş turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya, kayak merkezine giden yolun Kındıra köyü yalanından geçmesi nedeniyle köylülerin de geçim kaynağını oluşturuyor.

Kayak merkezi yolunda yaptıkları barakalar ve traktörlerin römorklarının içerisinde kalarak, yolda kalan tatilcilere yardım eden köylüler, bu sayede aile bütçelerine de katla sağlıyor. Köylüler, kar nedeniyle yola kalan tatilcilerin araçlarına zincir takmak için 15 farklı noktada konumlanırken, bir İçişi günde ortalama 10 aracın zincirlerini takıp çıkarma işlemini gerçekleştiriyor. “Köyün geçimi 3 ay buradan sağlanıyor” Kartalkaya yolunda bekleyen köylülerden Halil Pazarcı, muhabirine, yaptıkları işin çok zor olduğunu belirterek, 24 saat bu bölgede araçlara zincir taktıklarını söyledi. Birçok sürücünün artık araçlarına kış lastiği taktırdığını anlatan Pazarcı, “Bu nedenle günde yaklaşık 15 araca zincir takıyoruz.

Geçimimizi 3 aylık kardan sağlıyoruz. Şartlar zor. 24 saat burada kalıyoruz. Bu bölgede bizim gibi bu işi yapan 40 İçişi var. Kındıra köyünün yüzde 50’si kış mevsiminde bu işi yapıyor. Köyün geçimi 3 ay buradan sağlanıyor” diye konuştu. “Taktığımız zincir başına 20 lira alıyoruz” Köylülerden İsmail Göktaş ise, 24 saat Kartalkaya yolu üzerinde kendi yaptıkları barakalarda kaldıklarını belirterek, “Bu iş zor. 24 saat buradayız. Kendi imkanlarımızla yaptığımız kulübelerde kalıyoruz. Yolun durumuna göre günde 8 -10 araca zincir takıp çıkartıyoruz. Taktığımız zincir başına 20 lira alıyoruz. Fakat bu sene kar çok az yağdı. Bu nedenle bizim işlerimiz de biraz durdu. Önceden daha fazla araca zincir takar ve geçimimizi rahat sağlardık” dedi. Tatil için arkadaşlarıyla İstanbul’dan gelen Seçicin Kavcaz da kayak yapmak için arkadaşları ile Kartalkaya’ya geldiklerini ifade ederek, kar nedeniyle Kartallcaya’ya çıkamadıklarını bu nedenle köylülerden yol yardımı aldıklarını dile getirdi.