Yolları Kapanınca Ulaşımı Teleferikle Sağlıyorlar

Yolları Kapanınca Ulaşımı Teleferikle Sağlıyorlar :Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Alaca mevkiinde, Küçük ve Şimşek aileleri ulaşımlarını ve hastalarını ilkel imkanlarla yapılan teleferikle taşıyor.

Alaca mevkiinde bulunan Ortaca Mahallesinde, 6 hanenin ikamet ettiği köyde heyelan sonucu yol ulaşıma yapandı. Heyelan sonucu köprünün çökmesi üzerine köyde bulunan vatandaşlar, ilkel imkanlarla yapılan teleferikler sayesinde ulaşımlarını sağlıyor. Balcı Deresi üzerine uzatılan 300 metre mesafedeki hava hattına kurduklarını ve “Telbulans” adını verdikleri teleferikle anayola ulaşıyorlar.

İlkel hayatin hikayesini anlatan Küçük ve Şimşek aileleri, “Yıllar sonra bir yolumuz yapıldı ancak arkasından inen heyelan ve köprünün kopması nedeniyle yolumuz ulaşıma kapandı. Devletimizden sadece 8 metre uzunluğunda, bizim ve küçük vasıtanın ulaşımını sağlayacak bir köprü istiyoruz. Artvin Valisinin ve Borçka Kaymakamı’nın çok duyarlı olduğunu biliyoruz ve bu sesimize kulak vereceklerine inanıyoruz. Devlet yetkililerimize şimdiden teşekkür ediyoruz” dediler.