Yük Ve İnsan Taşıma Sistemlerinde Endüstriyel Dişli Kutuları İçin Kaplinler

Yük Ve İnsan Taşıma Sistemlerinde Endüstriyel Dişli Kutuları İçin Kaplinler :AKTARIM -COM Kapak Konusu Makale KTR Yük ve insan taşıma sistemlerinde endüstriyel dişli kutuları için kaplinler Kış denilince akla ilk gelenlerden birisi kar olur. Özellikle kayak alanlarındaki telesiyej operatörleri için. Kayakçıların beklentisi ise işlevsel, güvenli teleferik ve telesiyej hizmetidir. KTR kaplinleri ve frenleri bu tipte veya farklı transport sistemlerinin düzgün çalışmasına önemli katkıda bulunur. Bunlar endüstriyel redüktörlerin hem tahrik hem de çıkış mili tarafında kullanılır.

Soğuk da ve sıcak da uygulamalar Teleferik, insan veya yük, hangisinin taşınması için tasarlanmış olursa olsun, her türlü hava koşulunda, buz, kar ve yüksek sıcaklıkta güvenli bir şekilde çalışmak zorundadır. Teleferik, bir dişli kutusu ile ya da direk olarak tahrik edilir. Motor tahrik mili bir redüktöre bağlıysa, burulmaya karşı esnek bir kaplin ana tahrik tarafında kullanılır. Başka bir kaplin ise, redüktörün çıkış mili ile halat makarasını birleştirir. Bu kaplin seçimi ile beklentiler esneklik, sertlik, sağlamlık ve hatta son derece olumsuz hava koşullarında bile uzun servis ömrü şeklinde gerçekleşir.

Olumsuz buzlu iklim koşulları teleferik üzerinde hâkimken veya Dünya’nın sıcaklığı yüksek kıtalarında güneşin altında endüstriyel dişli kutuları madenlerde sorunsuz ve uzun ömürlü olarak kayışlı konveyörleri tahrik edebilecek konumda olmalıdır. Açık deniz petrol sondaj platformu uygulamalarında, enerji santrallerinde (örneğin hidroelektrik santraller), taş kırma tesislerinde, demir çelik fabrikalarında veya kimya endüstrisi gibi zorlu çevre koşullarında tahrik kompartmanından sorunsuz çalışma talep edilir. KTR’nin uygun kaplinleri, hem sürüş tarafındaki yüksek hızlarda ve hem de tahrik tarafındaki yüksek torklarda titreşime, darbe şoklarına, eksenel ve radyal kaçıklıklar nedeniyle oluşan yıpranmaya karşı her iki kısmı da korur.

Dişli kutusu giriş şaftında kompakt kaplinler Tahrik motoru ve dişli kutusu giriş tarafı arasında, genellikle yüksek güçlü ve verimli kaplin bağlantısı için pek alan yoktur.

Bu amaçla KTR, nispeten kısa bir montaj uzunluğuna sahip kompakt bir kaplin serisi olan POLY-NORM®’u sunar.

Uzun hizmet ömrü ve sağlamlığıyla, kısa, burulmaya karşı esnek POLY-NORM® kaplini, KTR’nin birçok yenilik ve farklı tipleri geliştirdiği uzun yıllar boyunca kendini kanıtlamış durumdadır. POLY-NORM® AR serisi, endüstriyel dişli kutularında kullanılan kaplinlerin talepleri için özellikle genişletilmiş ve aynı zamanda güncellenmiştir. Bu nedenle, güvenilir çalış-ma, simetrik düzenleme, küçük boyutlar ve titreşimleri sönümleme gibi bu tür istenen özelliklere her zamanki gibi öncelik verildi. Bu şekilde her zamanki mil kaçıklıkları, kaplin tarafından güvenilir biçimde telafi edilerek sağlıklı tork aktarımı gerçekleştirilir. KTR bu üründe 28 ila 180 arasındaki ölçülerde 180 mm’ye kadar mil çaplarını standart olarak temin eder. İletilebilir tork, 78 Shore A sertlikte bir elastomer halka ile 13.400 Nm’ye kadar gerçekleştirilebilir. POLY-NORM®’un yeni bir özelliği de izin verilen maksimum mil çaplarıdır. Küçük ve orta boylar aynı performans ile 2 ile 5 mm uzatıldılar.

POLY-NORM® ADR serisi kaplin montajlı olarak elastomer hal-kayı değiştirme imkanı sunar. Böylece tesisin revizyonlarında montaj süresi azalır ve bu şekilde maliyetten tasarruf edilir. Tesisi düzgün biçimde fren-lemek veya durdurmak için, Resim 1 GA / Nisan 2014 / gucaktarim.com reduktordergisi.com

 

AKTARIM.com Makale sadece tahrik tarafında talep edilirse, POLY-NORM® kaplinleri, fren diskleri ve KTR-STOP® fren sistemi ile birlikte kullanılabilir.

Sıcaklık dayanımı talepleri ve yüksek tork iletimi ile birlikte uzun ömür elde etmek için, KTR ROTEX® tip kaplinde oldukça gelişme kaydetmiştir. Bir yıl önce tanıtılan elastik yıldız malzeme T-PUR® her türlü ortam şartında RO-TEX® kullanmanızı sağlar. Endüstriyel dişli kutularının üzerindeki uygulamalar için, yeni elastik yıldız malzeme ile süspansiyon ve ısıya direnç gibi tüm olumlu teknik özellikler muhafaza edilirken yorulma dayanımı ve sıcaklık dayanımı ile ilgili gelişmelerde gerçekleştirilmiştir. ROTEX kaplini madencilik, açık deniz konveyörleri ve demir çelik fabrikalarındaki zorlu çalışma koşullarına -50 °C ila +120 °C sıcaklıklara (max + 150°C pik sıcaklıklara) dayanabilir. Bugün ROTEX tip kaplin alt ve orta performans aralığı için dünya çapında en sık kullanılan kaplin çeşididir. Hassas işlenmiş tüm yüzeylerin kullanıma pozitif etkisi vardır ve bu sayede kaplin kullanım ömrü de artar. ROTEX® kaplinler, çeşitli tahriklerde tekrarlanan aktarma organlarındaki şoklar ile burulma titreşimlerini azaltan bir güç iletimi sağlar.

Çetin ceviz Taş kırma tesislerinde yaygın olan, yüksek torklu büyük sanayi tipi dişli kutularının tahrik tarafındaki zorlu uygulamalar için, KTR GEARex® gibi dişli kaplinler olmazsa olmazdır.

Bu kaplinler kompakt boyutları ve yüksek güç yoğunlukları nedeniyle ağır tahrikli yüksek tork talepleri ve hızlar için idealdir. The GEARex® serisi, yüksek performans aralığı için BoWex® tip kavisli dişlere sahip kaplinin tasarımı ilkesinin mantıksal devamını temsil eder. GEARex® demir çelik endüstrisi gibi ağır sanayilerde ağır makine imalatında tahrik sistemlerinde kullanılır.

Tahrik tarafında yüksek tork Endüstriyel dişli kutuları güvenli bir şekilde tahrik tarafından çıkış şaftına ve dolayısıyla güç üniteleri, halat makaraları veya taşıma kasnak milleri üzerine yüksek tork ile düşük hızlarda aktarmalıdır. Amaç mil kaçıklıkları, titreşim ve darbe şoklarından şanzımanı korumak, yataklar, gövde veya diş kanatlarında hasarları önlemektir.

Tahrik kompartmanlarında endüstriyel redüktör çıkış şaftında daha düşük hızlarda daha yüksek tork söz konusu olduğundan, kaplinler güç iletimini sağlarken burulma titreşimlerini azaltan ve aktarma organı şoklarını telafi eden bir yapılandırma ile seçilmelidir.

REVOLEX KX  serisi ile KTR, örneğin taşıma ve teleferik sistemleri üzerinde kullanım için, pimli kaplinleri sunar.

REVOLEX® KX burulmaya karşı esnek pimli kaplin, güvenilir çalışma, kısa montaj boyu, eksenel montaj yeteneği ve bakım kolaylığı gibi faydalı özellikler sağlar. Pimli kaplin, güvenli tork aktarımı ile birlikte komponentlerin mil kaçıklıklarını telafi eder. Özellikle büyük çaplı milleri düşük devirlerde tahrik gibi yüksek tork iletimi uygulamalarında kullanılır. 250 ila 330 boyutları için EN-GJL-250 genel döküm kalitesi kullanılır.

Özel uygulamalar için istek üzerine, TKN 1,22 milyon Nm değerine kadar REVOLEX® KX-D tipi çelik tasarımlar sağlanır.

REVOLEX® pimli kaplinin en önemli özelliği montaj sırasında sadece pimleri sökme seçeneğidir. Bunun yararı güç ünitelerinin ne tahrik, ne de sürüş tarafında taşınması gereksiniminin kalmamasıdır. Montajlı durumdaki pim dâhil olmak üzere elastomerlerin sökülmesi oldukça kolaydır: pimler konik şekildedir ve kolları temas yerlerinde paslanma oluşmaması için boyanmıştır. Pim bağlantıları birkaç yıllık kullanımdan sonra bile kolayca ve hızlı bir şekilde demonte edilebilir.

 

 

AKTARIM?5m Makale Yüksek tork Yüksek tork gerekiyorsa, KTR REVOLEX® KX-D pimli kaplin serisi bunu sağlar. KX-D serisi ile birlikte simetrik montajlanan pimler, REVOLEX® KX’e göre tork iletimini aynı dış çapda %40’a varan oranlarda artırır. Güvende olmak için çelik veya bir EN-GJL-250 döküm malzeme pimlerin yerleştirildiği başlıkda kullanılır. REVOLEX 650 boyuta kadar çelik tip, yüksek çevresel hız ile çalışan uygulamalarda daha iyi bir balans kalitesi sağlar.

Pimli kaplinler monte edilirken, elastomer pim halkaları öngerilmeli olarak monte edilir. Ön-gerilmeli pimler boşluksuz bir yapı sağlar, bu da telesiyejin yolcular tarafından da takdir edilecek şekilde düzgün ve sarsıntısız çalışmasıyla sonuçlanır.

Konteyner taşıyan köprülü vinçler için kesintisiz ve düzgün bir hareket, yoğun bir çalışma esnasında hassas yükün zarar görmemesi için çok önemlidir. Farklı talepler için pim halkalarını oluşturan üç tip elastomer malzemesi vardır.

Son derece özel tasarımlar için KTR tasarım mühendisleri, aktarma organları bağlantısını hızlıca kesebilmek veya tekrar devreye alabilmek için KX-D SD modelini geliştirdi, (resim 4) Böylece elektrik motor değişimleri çok hızlı ve operasyonu kesintiye uğratmadan yapılabilir.

Tamamen çelik kaplinler ve frenler Demir çelik sektörü gibi yüksek ortam sıcaklıkları olan yerlerde, aynı zamanda endüstriyel dişli kutularının tahrik tarafında GEARex® çift kardan tümü çelik dişli kaplinler kullanılır. Ürün serisi 930 Nm ila 820.000 Nm’lik bir tork iletimi ile birlikte 450 mm’ye kadar maksimum çapta şaft boyutları için seçilir. Opsiyonel olarak KTR kaplinleri, entegre fren diski, KTR STOP® hidrolik disk fren ve hareketin rampa kontrolü için IntelliRamp® kontrol ünitesi ile taşıma sistemleri ve teleferiğin pürüzsüz biçimde durdurulmasını sağlar.

KTR-STOP® fren sistemi güvenli ve etkili duruş sağlar Fren balataları ve disk arasındaki hava boşluğu çok küçük olduğu için, şekil-leri nedeniyle bu fren sistemleri çok düşük atalet ile tepki verir. KTR-STOP® (pasif) yay kuvveti ile frenleme yapan bir kaliper frendir (resim 5). Artan hidrolik basınç ile fren gücü azalarak diskin dönmesine ve tork aktarımına izin verilir. KTR-STOP® küçük montaj alanı ve tamamen kompakt yapısı ile son derece yüksek verimliliğiyle karakterize edilmiştir. Mekanik ve iklimsel çevre etkilerinin yanı sıra agresif maddeler etkin bir şekilde komplex muhafazası nedeniyle frenden uzak tutulur. Ekstra aşınma halkaları ve entegre kir keçeleri sorun çıkma olasılığını düşürür.

KTR IntelliRamp® ile KTR-STOP® için özel rampa kontrolü sağlar, böylece bireysel olarak frenleme etkisi uyarlayarak sistemlerin etkili ve aynı zamanda yumuşak bir frenleme yapmasını sağlar. Bu şekilde kaplinler, dişli kutuları ve halat makarası gibi diğer taşıma sistemleri de korunur.

ATEX Sertifikalı Bahsedilen tüm KTR kaplin serisi ATEX 95 ve kısmen DNV sertifikalı ve onaylıdır.

Bu yüzden bu tahriklerde güç aktarımı için uygundurlar ki patlamaya dayanıklı alanlarda veya deniz uygulamalarında kullanımları da planlanmakta.

Sonuç KTR-STOP fren sistemi ve IntelliRamp fren kontrolü gibi kaplin türleri dahil olmak üzere, KTR endüstriyel dişli kutuları ve zorlu uygulamaları etrafında komple bir güvenilirlik alanı sağlar.