Yunanistan’da iyi vakit geçirebileceğiniz bütün kayak merkezleri

Yunanistan’da iyi vakit geçirebileceğiniz bütün kayak merkezleri :Bazıları için pahalı bazıları için zor ve yorucu olsa da Yunanistan’daki kayak merkezleri kış sporlarını sevenlere birçok tecrübe ve faaliyet imkânı sunuyor.

Dağda yürümek, karda oynamak ve eğlenmek, iyi bir yemek ve inanılmaz bir atmosfer bu yıl da Yunanistan’da faaliyet gösteren kayak merkezlerini ziyaret etmeniz için başlıca sebepler arasında yer alıyor. Birçok kayak merkezi kış ayları boyunca özel kampanyalar yaparak alternatif bir tatil ve eğlence arayanlara bu fırsatı sunuyor.

Yunanistan’da iyi vakit geçirebileceğiniz kayak merkezlerini sizin için derledik:

1. PARNASSOS

Başkent Atina’ya en yakın kayak pisti olan Parnassos Kayak Merkezi’nde 2014 ilkbaharından bu yana birçok değişiklik ve tadilat yapıldı. Ziyaretçilerini bekleyen Parnassos’un kapıları bu yıl 15 Aralık’ta açılacak. 19 kayak pisti, 7 patika, ilk kez kayak deneyimini yaşayacaklar için küçük pistler ve 2 kar eğlence parkı sizleri bekliyor.

Nasıl gidilir?

Atina’dan 180 km. uzaklıktaki Parnassos’a Livadia ve Arahova üzerinden gidilebilir. Aracınız yoksa ski otobüsleri her gün Atina’dan Parnassos’a tur düzenliyor. Gidiş – geliş bileti 15 euro. Daha detaylı bilgi için +30 210-5763935 ve 210-2511360 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

Biletler: Biletlerin fiyatları kayak merkezinde yapmak istediğiniz faaliyetlere göre değişiyor. www.parnassos-ski.gr adresinde detaylı bilgi bulabilir ve elektronik bilet satın alabilirsiniz

2. KALAVRİTA

Kalavrita Kayak Merkezi sezona birçok sonbahar promosyonuyla başladı. 390 euro’ya yıllık aile kartı temin edebilirsiniz. Kayak merkezi resmi açılış tarihini henüz açıklamadı. 11 pist, kar parkı ve tubes parkı sizi bekliyor.

Nasıl gidilir?

Atina – Patra otobanının Kalavrita çıkışından kayak merkezine gidebilirsiniz. Atina’dan 191 km mesafedeki kayak merkezi için gidiş – dönüş bileti 15 euro olan otobüsleri de bulmak mümkün. İrtibat telefonu 210-3470190

Biletler: Günlük ski pass kartı için ilginin düşük olduğu dönemlerde 15 euro, yoğun olduğu dönemlerde 25 euro ödemeniz gerekecek. Detaylı bilgiler www.kalavrita-ski.gr adresinde.

3. 3-5 PİGADİA

3-5 Pigadia Kayak Merkezi şimdilik bekleme modunda, zira merkezi kiralayarak işletecek yatırımcı bekleniyor. Ancak merkez her halükarda bu yıl da Aralık ayında kapılarını açacak. 3-5 Pigadia Kayak Merkezi Nausa’dan 17 kilometre uzaklıkta. Otomatik suni kar sisteminin yanı sıra, zorluk derecesine göre değişen 13 kayak pisti, kar araçları ve karavanlarınızı park edebileceğiniz alanlar sizi bekliyor.

Nasıl gidilir?

Atina’dan 528 km. uzaklıktaki kayak merkezi için Atina – Selanik yolu kullanılabilir. Merkez, Selanik’ten de 103 km. mesafede ve Selanik – Atina yolunu kullanarak Veria çıkışından kayak merkezine yönelebilirsiniz

Biletler: 2014-2015 sezonu biletleri için henüz fiyatlar açıklanmadı. Detaylı bilgi edinmek isteyenler 23320-44981 numaralı telefondan yetkililerle görüşebilir veya www.3-5pigadia.gr internet sitesini ziyaret edebilir.

4. VASİLİTSA

Kapılarını 26 Ekim’de ziyaretçilere açan Vasilitsa Kayak Merkezi karın boyu tatmin edici seviyelerde kaldığı sürece açık kaldı. Bir sonraki açılış ise hava durumuna bağlı olacak. Ancak Aralık ayında kesinlikle ziyaretçilerini bekleyecek. Grevena’dan 42 km. uzaklıkta Pindos dağının göbeğinde bulunan kayak merkezi 1.600 – 2.115 rakımda.

Nasıl gidilir?

Atina’dan 467 km. uzaklıktaki kayak merkezi, Selanik’ten ise 215 km uzaklıkta bulunuyor. Vasilitsa’ya Atina’dan gitmek isteyenler Atina – Selanik yolunu takip ederek Lamia’da Atina – Selanik yolunu terk etmeleri ve Karditsa, Trikala, Kalambaka’dan sonra Egnatia Otobanı’nı izlemeleri gerekecek. Selanik’ten Vasilitsa’ya gitmek isteyenler ise Egnatia Otobanı’nın Mavranaioi / Kipourio çıkışından sonra Smiksi’yi gösteren yol levhalarını takip ederek Vasilitsa kayak merkezine ulaşabilir.

Biletler: 18 yaş üzerinde olanlar için 10 euro olan bilet fiyatları, üniversite öğrencileri için 8 euro, çocuklar için ise 5 euro olarak belirlenmiş durumda. Fiyat listesini www.vasilitsa.com internet adresinden bulabilir, yetkililerle 24620-84850 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.

5. VORAS – KAYMAKÇALAN

Kaymakçalan Kayak Merkezi 1 Aralık’tan itibaren kapılarını resmi olarak ziyaretçilere açıyor. Tesislerdeki gerekli bakım çalışmaları tamamlanmış durumda. Kayak merkezi her gün 09:00 – 16:00 arası çalışacak. Ayrıca 17:00 – 20:00 arası akşam kayakçıları için özel programlar uygulanacak. 9 kayak pistinin yer aldığı merkezde snowcat ve snowmobile gibi pistler ve değişik faaliyetler sizleri bekliyor.

Nasıl gidilir?

Atina’dan 591 km, Selanik’ten 141 km uzaklıkta olan Kaymakçalan Kayak Merkezi Edessa kentinin 44 km uzaklığında yer alıyor. Atina’dan ulaşmak isteyenler Atina – Selanik yolunu kullanarak akabinde Edessa’yı gösteren trafik levhalarını izleyerek kayak merkezine ulaşabilir. Selanik’ten Kaymakçalan’a ulaşmak isteyenler için en kısa yol ise Giannitson üzerinden geçen ve kayak merkezine varan yol.

Biletler: Bu yıl için bilet fiyatları henüz açıklanmadı. Geçen yıl bilet fiyatları yetişkinler için düşük dönemde 10 euro, yoğun dönemde ise 15 euro’ydu. Detaylı bilgi isteyenler 23810-32000 numaralı telefon numarasına veya www.kaimaktsalan.gr internet sitesine başvurabilir ve online bilet kapatabilir.

6. ANİLİO – METSOVO

Metsovo Kayak Merkezi’ne bu yıl gidenler, dağ evinin büyütüldüğünü görecekler. Böylece karlarla kaplı dağları panoramik bir camdan izleyecek ve daha rahat vakit geçirebileceksiniz. Ekim ayında kar yağan kayak merkezinde kış sezonu için her şey hazır sayılır. 1.850 metre rakımda bulunan merkezde herkese hitap eden 13 kayak pisti bulunuyor.

Nasıl gidilir?

Metsovo’dan 4 km, Atina’dan 414 km ve Selanik’ten 215 km uzaklıktaki kayak merkezine Kuzey Yunanistan’dan ulaşmak isteyenler Egnatia Otobanı’nı kullanabilir. Atina’dan gitmek isteyenler ise Lamia – Karditsa – Trikala – Kalambaka – Metsovo güzergâhını izleyerek kayak merkezine ulaşabilir.

Biletler: Bu yılki fiyatlar henüz açıklanmadı. Detaylı bilgi isteyenler için irtibat numarası 698-0760850 ve kayak merkezinin internet sitesi www.anilio-ski.gr.

7. PERTULİ

Pertuli Kayak Merkezi’ndeki bütün bakım çalışmaları tamamlandı ve geriye ilk karın düşmesi kaldı. Merkez genellikle Aralık ayında açılıyor ancak her zaman olduğu gibi bu biraz da hava şartlarına bağlı. Trikala’dan 40 km uzaklıkta olan kayak merkezinin 3 kayak pisti var.

Nasıl gidilir?

Atina’dan 362 km uzaklıktaki merkeze Lamia – Karditsa – Trikala yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Kayak merkezi Selanik’ten ise 269 km uzaklıkta.

Biletler: Bu yılki fiyatlar henüz açıklanmadı. Detaylı bilgi edinmek isteyenler 24340-91545 numaralı telefona başvurabilir.

8. VİGLA – PİSODERİ

Florina kentinde bulunan Vigla – Pisoderi Kayak Merkezi Ekim ayı sonlarına doğru çalıştı. Merkezin yeniden çalışmaya başlaması için Batı Makedonya bölgesine yeniden kar yağması bekleniyor. Florina – Kastoria yolu üzerinde bulunan kayak merkezi Florina kentinden sadece 18 km uzaklıkta. Olimpiyat pistleri standartlarında 10 kayak pisti sizi bekliyor.

Nasıl gidilir?

Atina’dan 645 km mesafedeki kayak merkezine önce Atina – Selanik daha sonra da Veria, Ptolemayida ve Florina üzerinden ulaşabilirsiniz. Kayak merkezi Selanik’ten ise 212 km uzaklıkta.

9. VELUHİ

Veluhi Kayak Merkezi idarecileri her yıl kayak merkezini yenilemeye özen gösteriyorlar. Geçen yıl 11 olan kayak pistleri bu yıl 15’e çıktı. Planlar arasında yeni baby lift satın almak ve yeni restoran açmak da yer alıyor. Karpenisi’den 10 km mesafedeki kayak merkezinde snowboard parkı, şale, ski okulları ve kayak ekipmanı kiralama mağazaları bulunuyor.

Nasıl gidilir?

Atina – Lamia yolu üzerinde Lamia çıkışından sonra Karpenisi’yi gösteren trafik levhalarını izlemeniz gerekecek. Atina’dan 285 km uzaklıktaki kayak merkezi Selanik’ten ise 372 km uzaklıkta. Atina’dan ski otobüsleri de kayak merkezine seferler düzenliyor. İletişim numarası: 210-2511360

Biletler: Bu sezonki bilet fiyatları henüz açıklanmadı. Geçen yıl yetişkinler için hafta içi 12 euro olan bilet fiyatları, haftasonları 20 euro olarak belirlenmişti. Deha detaylı bilgi isteyenler 22370-22002 numaralı telefondan veya www.velouxi.gr internet adresine başvurabilir.