2. Davraz Motosnow Yarışları

2. Davraz Motosnow Yarışları : Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Davraz Kayak Merkezi’nin oteller bölgesinde hazırlanan bin 400 metrelik pistte, yarışmacılar parkuru en kısa sürede tamamlamak için yarıştı.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Isparta Motosiklet Sporları Kulübü (ISMOK) tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen 2. Davraz Motosnow Yarışları, merkezin oteller bölgesinde hazırlanan bin 400 metrelik pistinde gerçekleştirildi.

Parkuru en kısa sürede tamamlamak için mücadele eden 8 yarışmacı, zaman zaman zor anlar yaşadı. Yaklaşık 1 saat süren yarışmada 3 dakikada 35 saniye ile Ali İhsan Özbek birinci, 3 dakika 41 saniye ile Eray Tokgöz ikinci, 3 dakika 43 saniye ile Yunus Efe Öztürk üçüncü oldu.

Derece alan sporculara ödülleri Isparta Vali Yardımcısı Tahir Demir, Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek tarafından verildi.

Gevrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada geçen yıl kar üzerinde motosiklet yarışları olan motosnowu Türkiye ve dünyada ilk kez Davraz’da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu yıl da ikincisini düzenlendiklerini ve çeşitli illerden yarışmacıların geldiğini ifade eden Gevrek, “Amacımız bu yarışların ileride faaliyet programına alınmasıdır. Aynı zamanda Davraz’ın bilinilirliğini arttırmaya çalışıyoruz” dedi

Gevrek, bu yarışların uluslararası federasyona müracaat ederek resmi statüye alınması hususunda çalışacaklarını da sözlerine ekledi.