Abalı Kayak Merkezi yeniden hizmete açıldı

Abalı Kayak Merkezi yeniden hizmete açıldı :PKK’lı teröristler tarafından 4 ay önce kundaklanan Doğu Anadolu’nun önemli turizm ve spor merkezlerinden olan Abalı Kayak Merkezi’nin, onarım çalışmaları tamamlanarak kayakseverleri ağırlamaya başladı.

Terör örgütü PKK mensuplarınca yaklaşık 4 ay önce ateşe verilen Abalı Kayak Merkezi, onarım çalışmalarının ardından yeniden hizmete girdi.

Doğu Anadolu’nun önemli turizm ve kış sporu merkezi Artos Dağı’nın eteklerinde bulunan Van Gölü manzaralı Abalı Kayak Merkezi, terör saldırısı sonrası onarım çalışmalarıyla kayakseverleri ağırlamaya başladı.

Ağustos ayında teröristlerce kundaklanan merkezin kayak sezonuna hazır hale gelebilmesi için yürütülen yoğun çalışmalar tamamlandı. Mevsimin ilk karının pist zeminini örtmesiyle tatilciler merkezde kayak keyfi yaptı. Her yıl binlerce kayakseveri ağırlayan merkeze gelenler, Van Gölü manzarasıyla gönüllerince eğlendi.

“MERKEZDE GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIYORUZ”

Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, AA muhabirine, merkezin bölge için önemli bir değer olduğunu söyledi.

Merkezin kentin kış turizmine kattığı avantajlarının yanında bölgedeki gençlerin de sporla başarılarını artırdığını vurgulayan Akmeşe, şöyle konuştu:

“Abalı’da olan imkan çoğu yerde yok ancak bu imkan terör saldırılarıyla engellenmeye çalışıldı. Son saldırıdan sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ihaleye çıktı ve merkezimizin sıkıntıları gideriliyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve bölge insanımızın önemli bir değeri olan merkezin terör saldırılarına maruz kalmasını, kamuoyunun vicdanına, takdirine bırakıyoruz. Gerekli tüm tedbirlerimizi alıyoruz. İnşallah merkezimiz bir daha bu tür saldırılara maruz kalmaz.”

“Abalı, bölgemizin büyük bir değeri ve gençlerimiz için bir nimet. Gençlerimiz bu nimet sayesinde kabuklarını kırıp, önemli başarılara imza atıyor” diyen Akmeşe, Abalı köyünde yaşayan sporcularının, Kayak Milli Takımı’na girdiğini ve Avusturya kampına katıldığını anlattı.

Akmeşe, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şu anda da milli takımla Finlandiya’da. Bu başarılar bizi çok sevindiriyor. Merkezle ilgili önümüzdeki yıllar için özellikle konaklama odaklı bazı plan ve projeler hazırlanıyor. Gelecek yıllarda Abalı’nın da ülkenin önemli kayak merkezlerinden biri olacağına inanıyorum. Abalı, diğer merkezlere göre ulaşımı kolay, biri profesyonel iki farklı pisti, doğası ve manzarasıyla farklı güzelliğe sahip ancak buranın tanıtımı için herkese büyük görevler düşmekte.

Özellikle basının hava bültenleri sonrası kayak merkezleriyle ilgili bölümde Abalı Kayak Merkezi’ne de yer vermesi olumlu katkı sağlayacaktır.”