ABD’li kayakçı Vonn rekora ortak oldu

ABD’li kayakçı Vonn rekora ortak oldu :ABD’li kadın kayakçı Lindsey Vonn, Alp Disiplini Dünya Kupası’ndaki 19. şampiyonluğunu kazanarak eski İsveçli erkek sporcu Ingemar Stenmark’ın elinde bulundurduğu rekora ortak oldu.

2010 Vancouver Kış Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan Vonn, Fransa’daki Meribel kayak merkezinde düzenlenen 2015 Kadınlar Alp Disiplini Kayak Dünya Kupası’nın 20. ve son ayağında yapılan süper büyük slalom yarışını, 1:07.70’lik derecesiyle birinci bitirdi. Anna Fenninger ve Tina Maze’in önünde en hızlı zamana imza atan 30 yaşındaki Vonn, dün iniş disiplininde sezonu şampiyon tamamlamasının ardından süper büyük slalomda da zafere ulaştı.

2008, 2009, 2010 ve 2012’de toplam değerlendirmede 4 kez Alp Disiplini Dünya Kupası’nı kazanan Vonn, süper büyük slalomdaki şampiyonluk sayısını 5’e çıkardı. İnişte 7, kombinede ise 3 şampiyonluğu bulunan Vonn böylece toplamda ve disiplinlerdeki şampiyonluk sayısını 19’a yükseltti ve eski İsveçli erkek kayakçı Ingemar Stenmark ile beraber “Alp Disiplini Kayak Dünya Kupası tarihinin en fazla şampiyonluk kazanan sporcusu” oldu.

“Dünya kupasında en fazla yarış kazanan kadın kayakçı” unvanının sahibi Vonn, bu alandaki rekorunu da 66’a yarışa çıkardı.