Ağrıda Kayak Sezonu Açıldı

Ağrıda Kayak Sezonu Açıldı :Ağrı’da kayak sezonu açıldı Karakışın etkisi altına altına giren ve kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan Ağrı’daki Küpkıran Kayak Merkezi’nde sezon açıldı.

Karakışın etkisi altına altına giren ve kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan Ağrı’daki Küpkıran Kayak Merkezi’nde sezon açıldı.

Özellikle hafta sonu kent merkezine 2 kilometre uzaklıktaki Küpkıran Kayak Merkezi’ne akın eden Ağrılılar, bu sezon geç de olsa kaymanın keyfini doyasıya çıkardı. Günü birlik iki tesisin bulunduğu kayak merkezindeki 800 metre uzunluğundaki pistte kayak, snowboard ve kızakla kayanlar “Kayağı çok özlemiştik” dediler.

Ağrı’da özel bir hastanede görev yapan Uzman Doktor Mehmet Şerif Özkal kayak yapanları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kayağın güzel bir spor olduğunu ancak beraberinde riskleri taşıdığını ifade eden Özkal, “Kayak yapmadan önce mutlaka egzersiz yapıp kasları güçlendirmek lazım. Kayağı öğrenmek isteyenler mutlaka öğretmenlerden tarafından ders almalı. Kayak çok basit görünse de riskleri beraberinde barındıran, yaralanmalara kolay yol açan bir spor dalıdır. Uludağ’da uzun dönem spor hekimliği ve ortopedistlik yaptım. Kayak sporunu öğrenenler acele etmeden öğrenmeli ve basamak basamak ilerlemeliler” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak, kar kalınlığının 20 santime ulaştığını, bu nedenle sezonu bir ay geç açtıklarını bildirdi. Budak, pistlerin daha iyi olması için kamyonlarla kar taşıdıklarını belirterek, “16 yıl kayak sporuyla uğraştım. Türkiyeyi milli takımda temsil ettiğim için bütün kayak merkezlerini çok iyi biliyorum. En kolay ulaşım sağlanan ve acemiler için en iyi pist Ağrı’daki Küpkıran kayak tesisleridir. Bütün vatandaşları ve spor severleri davet ediyoruz” diye konuştu.