Akdağ kayak merkezi yarıyıl tatiline hazır

Akdağ kayak merkezi yarıyıl tatiline hazır :Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan ve Orta Karadeniz’in tek kayak merkezi olan Akdağ’da yarıyıl tatili hazırlıkları tamamlandı

Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan ve Orta Karadeniz’in tek kayak merkezi olan Akdağ’da yarıyıl tatili hazırlıkları tamamlandı.

Kar kalınlığının 120 santimetreye ulaştığı bin 700 rakımlı Akdağ Kayak Merkezi’nde faaliyet gösteren otelde doluluk yüzde 60’a ulaştı. Ladik’e yurt içi ve yurt dışından gelen turistler, kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşıyor.

Kayak merkezindeki otelin yöneticisi Celal Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar kalınlığının 120 santimetreye ulaştığı Akdağ’da pistteki karın 40 santimetre olduğunu söyledi.

Yarıyıl tatili dolayısıyla rezervasyonlarda ciddi artış kaydettiklerini belirten Şen, “Otelin doluluk oranı yüzde 60 ama tahminimiz yüzde 100’e çıkacağı yönünde. Çorum, Giresun, Ordu, Amasya ve Tokat’tan gelen misafirlerimiz nedeniyle tesisimiz özellikle hafta sonlarında çok kalabalık oluyor” dedi.

Tesisin zemininin mera olması nedeniyle diğer kayak merkezlerine göre daha uzun sezon geçirdiklerini anlatan Şen, “Pistimiz toplam bin 500 metre dikine uzunlukta ve çoğu orta ölçekli kayak merkezlerinden daha üst seviyede” dedi.

Şen, geçen hafta tesiste yaklaşık 5 bin kişi ağırladıklarını, yarıyıl tatiliyle bu hafta sonu 10 bin kişiyi beklediklerini ifade etti.