Aladağda Kayak Keyfi

Aladağda Kayak Keyfi :Konya’nın yakın gelecekte Kış Sporları Merkezi olmaya hazırlanan Derbent sınırlarındaki Aladağ’da kayak keyfi yaşayanların sayısı her geçen gün artıyor.

2 bin 385 metre yüksekliğe sahip Aladağ’da kar bereketiyle geçen bir kış döneminin ardından yaklaşık 1 metreye yakın kar örtüsünün olması kayak severlerin Aladağ’a olan ilgisini artırıyor. Özellikle hafta sonları zirvesi karla kaplı Aladağ’ın yamaçlarına akın eden aileler, burada hem mangal keyfi yaşıyor, hem de bindikleri leğen ve kızaklar ile naylon üzerinde kayak keyfi yapmanın keyfine varıyor.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, Kayak Merkezi olması için çalışma başlatılan Aladağ’a çıkmak için açılan turizm yolu ve bölgede kurdukları sosyal tesisin ardından Aladağ’a olan ilginin daha da artmaya başladığını belirterek, “Ben 55 yaşındayım. 2-3 günlük kayak dersleriyle birlikte kayak yapmayı öğrendik. Şimdi gördüğünüz gibi gayet güzel kayak takımlarımızla birlikte kayak yapıyoruz” dedi.

Bölgede kayak merkezi için daha tesisler yapılmadan bölgenin bir ilgi ve cazibe alanı olmaya başladığını dile getiren Acar, “Şu anda burada tesis yok, sıkıştırılmış kar yok. Doğal ortamında buraya gelenler kayak keyfi yaşıyor. Kayak sporu yediden yetmişe insanların yapabildiği bir spor. Özellikle çocuklar da çok seviyor, nine, dede, anne, baba ve torun, çocuk hep birlikte bu sporu yapıyor. Dağa çıkan insan 70 yaşında da olsa kayak sporuyla çocuklaşabiliyor” dedi.