Alanyalılar müjde! Kış turizmi Akdağ ‘da başlayacak

Alanyalılar müjde! Kış turizmi Akdağ ‘da başlayacak :ALTSO, mart ayı olağan meclis toplantısını dün gerçekleştirdi ve Akdağ’la ilgili planlama çalışmalarını masaya yatırdı.

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Alanya’da kış turizmine yönelik uzun yıllardır proje halinde bekleyen Akdağ Kayak Merkezi’nin planlaması konuşuldu. Metin Atalay başkanlığında toplanan ve ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in katılamadığı toplantıda ilk olarak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Paşaoğlu geçtiğimiz aya ilişkin faaliyetler hakkında meclisi bilgilendirdi. Toplantıda, projenin hayata geçirilmesi için oda olarak harekete geçilmesi gerektiğinin üzerinde duruldu. Akdağ Kış Sporları Turizm Merkezi ile ilgili 1/25.000 çevre planı, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planlarının da oda tarafından hazırlatılması da toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı.

‘FUARLARDA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ’
Geçtiğimiz aya ait faaliyetleri anlatan ALTSO Başkan Yardımcısı Paşaoğlu, katıldıklara fuarlar, Türkler Mahallesi’nde ALTSO öncülüğünde yapılan Hal Projesi çalışmaları konusunda da çeşitli bilgiler verdi. Paşaoğlu, ITB Berlin ve MITT Moskova fuarlarına katıldıklarını hatırlatarak, bu fuarlarda Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) işbirliğinde başarılı işlere imza atıldığını belirterek “Tanıtımda başlattığımız çatı projesi sayesinde önemli bir birliktelik yakaladık ve bunun meyvelerini fuarlarda topladık. Bu birliktelik sayesinde gelecekte de tanıtımda farklı argümanlar ile fuarlarda söz sahibi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

‘ÇOK BÜYÜK MESAFE KAYDETTİK’
Toplantıda Akdağ Kış Sporları Turizm Merkezi’nin 1/25.000 çevre planı, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planlarının oda tarafından hazırlatılması konusunda karar alındı. ALTSO Başkan Yardımcısı Paşaoğlu, görev süreleri içerisinde başlatılan çok sayıda projeyi bir bir sonuçlandırdıklarını ve Toptancı Hali, Güzelbağ Sanayi Sitesi ve Akdağ Kayak Merkezi konusunda da ellerini taşın altına koyarak mesafe kaydettiklerini dile getirdi.