Altepe Uludağı Dünyaya Açmak İçin Yetki İstedi

Altepe Uludağı Dünyaya Açmak İçin Yetki İstedi :Uludağ’da bütün yetkilerin Büyükşehir’e verilmesi gerektiğini savunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kadıyayla ve Sarıalan’a dev tesisler yapacaklarını söyledi.

“ULUDAĞ’DA BÜTÜN YETKİLER BÜYÜKŞEHİR’E VERİLMELİ”
Uludağ ve Bursa’da tüm yetkilerin Büyükşehir’e verilmesi gerektiğinin altını çizen Altepe, “Milli Park’a girmek kolay olmuyor. Adım adım gidiyoruz. Burası turizm alanı diye kışın kar yağdığında makine gönderiyoruz ama ormancı çıkarmıyor. oteller Bölgesi turizm bölgesi olması gerekiyor. Biz buraya yatırım yapmak istiyoruz. Yatırdığımızın 100 katını Bursa kazanacak. Yabancıların daha çok konaklamasına sebep oldu. İstiyoruz ki Uludağ’da tüm yetkiler bize verilsin. Bir fabrikaya ceza verilecekse biz ceza verelim, biz kapatalım. Arıtmalarını biz yapalım bedellerini biz tahsil edelim. Hava kirliliği ile ilgili bakanlık bunlarla ilgili çalışma yapın diyor. Biz istiyoruz ki, tüm yetkiler bize verilsin. Biz bu konuda her türlü risk almaya hazırız. Her türlü göreve hazırız. Hedefimiz tüm yetkilileri almak” ifadelerini kullandı.

KADIYAYLA VE SARIALAN’A DEV TESİSLER
Teleferiğe kış aylarında binenlerin yüzde 80’inin yabancı olduğuna vurgu yapan Altepe, “Demek ki Bursalılar kullanmıyor, yabancılar kullanıyor. Bu yaz kış aynı şekilde devam ediyor. Orada sosyal alanlar günübirlik tesisler yok. Simdi de onun inşaatları başlıyor. Oteller Bölgesi’nde inşaat devam ediyor. İstasyonun ek binaları binlerce metrekare alanda çalışmalar sürüyor. spor sahaları, sosyal mekanlar, Sarıalan’da fazla tesis yok. Sarıalan’da da teleferik işletmesi o da bir tesis yapacak teleferik işletmesi. Oradaki inşaat da devam ediyor. Kadıyayla hattı da Büyükşehir tarafından yapılacak. Tesis, önümüzdeki yaz hem Kadıyayla’da hem de Sarıalan’da büyük tesisler olmuş olacak. Bu sekliyle teleferik önemli bir katma değer sağlayacak. Bu tesislerle Uludağ yaz kıs çalışır hale gelecek” şeklinde konuştu.