Ankara’da Teleferiğe Zarar Verenler Emniyete Teslim Edilecek

Ankara’da Teleferiğe Zarar Verenler Emniyete Teslim Edilecek :Ankara’ya yeni yapılacak olan iki teleferik hattı hakkında da bilgiler veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şentepe teleferik hattında, teleferik kabinlerine verilen zararları da anlattı. Kabin kapılarının levyelerle zorlandığını dile getiren Başkan Gökçek, ısıtmalı koltukların yırtılıp kırıldığını da söyledi. Kamera sisteminin değiştirilerek mikrofon sisteminin de olacağı yeni bir sistem uygulanacağını açıklayan Başkan Gökçek, zarar veren kişilerin emniyete teslim edileceğini söyledi.

Başkan Gökçek Şentepe teleferiğinde yaşanan olayları şöyle anlattı:
“Şentepe’de teleferiği günde 25 bin kişi kullanıyor. Yalnız Şentepe’den çok olumlu tepkiler gelirken, bir de maalesef suiistimal etmeye başlayanlar çıktı. Biz orada mesela Şentepe’deki bir vatandaşımız binsin metroya gidiyorsa gitsin, Demetevler’e gidiyorsa gitsin diyerek yaptık. Ankara’yı merak eden bir kişi bir sefer gelir gezer ama bu suiistimal edenler nedeniyle çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Şu anda oradaki vatandaşlardan bazı şikayetler de gelmeye başladı. Biz bunu vatandaşlar faydalansın diyerek bu şekilde yaptık ama bazen diyoruz ki acaba cuzi de olsa bu işi engellemek için bir para koysak mı?

Ben yeni bir talimat verdim . Bütün kameraları değiştiriyoruz. Kameralar mikrofonlu olacak ve o kameralardan sürekli kabin içlerini takip edilecek. Her hangi bir durum söz konusu olduğunda sesle ikaz edilecek… Yapılmaması gereken davranışlarda olanları emniyete vereceğiz.”