Antalyaya yeni cazibe merkezi

Antalyaya yeni cazibe merkezi :Antalya’da Sarısu-Tünektepe arasında inşaatı süren teleferiğin hizmete girmesiyle birlikte bölgede turist potansiyeli oluşacağına söyleyen ANET Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen, “Bölgeye 3.5 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Sarısu’yu çekim merkezi haline getirmek için 19 Mayıs’a kadar bölgede çok büyük değişiklikler olacak” dedi.

Antalya’da yapımı büyük ölçüde tamamlanan Tünektepe teleferiği, 15 Mayıs’ta Sarısu’dan hareket ederek ilk zirve yolculuğunu yapacak. Teleferik ile saatte bin 250 kişinin Sarısu’dan Tünektepe’ye taşınacağını belirten ANET Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen, “Teleferik ile Tünektepe’ye çıkanlar için muhteşem bir manzaraya sahip seyir terası hazırlıyoruz. Burada hizmete açacağımız çay bahçeleri misafirlerimizin her türlü ihtiyacına cevap verecek. Fakat Tünektepe 2017 yılında tam kapasite hizmet vermeye başlayacak. Bölgeye dünyaca ünlü mimarlar ile çalışarak Antalya’nın simgesi olacak bir proje uygulayacağız” dedi.

Teleferik sayesinde Sarısu Mesire Alanı ile Tünektepe’nin bir bütün haline geleceğine dikkat çeken Dinçmen, Tünektepe’nin faaliyete geçmesi ile birlikte bölgede önemli ölçüde bir turist potansiyeli oluşacağını söyledi. Sarısu’ya çok büyük önem verdiklerini bunun sebebinin ise turizme katkı sağlamak olduğunu ifade eden Dinçmen, “Turistin güzel bir gün geçireceği bir Sarısu yaratmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“3.5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPACAĞIZ”

Sarısu’nun hem Antalyalılara hem de kente gelen turistlere en güzel şekilde hizmet verebilmesi için ANET olarak bölgeye 3.5 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını aktaran Dinçmen, “Sarısu’yu çekim merkezi haline getirmek için 19 Mayıs’a kadar bölgede çok büyük değişiklikler olacak. Öncelikle Sarısu’nun içerisine dünyanın ikinci büyük trambolin parkı ile dünyanın üçüncü büyük şişirme oyuncak parkını yapacağız. Bu şişirme oyuncaklar genellikle AVM’lerde kullanılıyor. Plastikten yapılan bu oyuncaklar her zaman sağlığa duyarlı malzemeler kullanılarak imal edilmiyor. Biz, tamamen sağlığa uygun, kanserojen madde içermeyen malzemelerin kullanılacağı bir eğlence parkı hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.

“TURİSTİN 5-6 SAAT GEÇİREBİLECEĞİ YERLER ARIYORUZ”
Kısa bir süre sonra Sarısu ile Tünektepe’nin birbirinden ayrılmayan bir bütün olacağını dile getiren Dinçmen, “Biz turisti oraya çekmek istiyoruz. Acenteler tur satarken turistin 5-6 saat geçirebileceği yerler arıyor. Biz böyle bir mekan hazırlıyoruz. Turist gelsin denize girsin, yemeğini yesin, teleferiğe binip Antalya’nın güzelliğine yukarıdan baksın, orada vakit geçirsin ve gününü çok güzel bir şekilde tamamlayıp oteline dönsün. Tüm bu projeler yaz sezonuna kadar hazır hale gelecek” diye konuştu.

İşte Sarısu’nun cazibesini arttırmak için yapılacaklar:

7 bin 500 metrekarelik, 12 ay açık kalacak eğlence parkı özel malzemeler kullanarak kapatılacak.

Sarısu Mesire Alanı’na kilit taşlardan 36 bin metrekarelik yürüme yolu yapılacak. Bu yollar engelli vatandaşların kullanabileceği şekilde imal edilecek.

Engelli vatandaşlılar için özel plaj düzenlemesi ile birlikte bir de kum havuzu yapılacak.

Tüm piknik masaları ve mangalları elden geçirip zemine sabitlenecek. Ayrıca 450 olan masa sayısına 200 yeni masa ve mangal eklenecek.

Sahile 3 adet iskele yapılacak ve vatandaşların daha rahat denize girmesi sağlanacak.

Sahile 2 bin şezlong konulacak. Şemsiye olmayacak, zemine sabitlenmiş özel gölgelikler ile vatandaşa konforlu bir hizmet sunulacak.

Sarısu Mangal adında bir et lokantası açılacak.

Yıllar önce inşa edilen Sarısu Köprüsü yıkılıp yerine yenisi yapılacak.

Sarısu’ya dönüşü sağlayan kavşak Haziran’da yerin altına alınacak. Geçişler yer altından sağlanacak.

Sarısu Çayı’nın denize bağlandığı noktaya bir mendirek yapılarak çayın akışı güçlendirilecek. Mendirek EXPO 2016’ya kadar tamamlanacak.