Ardahan Yalnızçam Kayak Merkezi ‘nde Yoğunluk

Ardahan Yalnızçam Kayak Merkezi ‘nde Yoğunluk :Kayak ve doğaseverlerin ilgi gösterdiği Yanlızçam ve Cıbıltepe kayak merkezlerinde, yarıyıl tatilinin son günü dolayısıyla yoğunluk yaşandı.

Tatilinin son gününü eğlenerek değerlendirmek için aileleriyle kayak tesislerine akın eden çocuklar, gün boyu karda kaymanın keyfini çıkardı.

Ardahan’da kent merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Yalnızçam Kayak Merkezi’ne gelerek kızakla kayan ve snowboard yapan vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Kentin kış turizminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bunu değerlendirmek için imkanlar dahilinde yatırım yaptıklarını belirten Vali Ahmet Deniz, “Çıldır Gölü üzerinde bir etkinliğimiz oldu. Önemli bir etkinlik olduğu için taleplisi fazla oldu. Bu ve benzeri etkinliklerimiz sürecek. Kış memleketiyiz, Yalnızçam Kayak Merkezi de bu nedenle bizim için önemli. Bu merkeze çok ciddi yatırımlar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Özellikle konaklama ve yeni pistler konusunda önemli mesafelerin kat edildiği yatırımlarımız var” dedi.

Kızaklarla kaymanın mutluluğunu yaşayan çocuklar da tatilin son gününü iyi değerlendirerek okula başlamak istediklerini bildirdi.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi de yarıyıl talinin son gününde kayak severlerle doldu taştı.

İkinci etap pistlerde kar kalınlığının 90 santimetreye ulaştığı 2634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne gelen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra çocuklar da kayak ve snowboard yapıp kızakla kaymanın mutluluğunu yaşadı.

Ailesiyle merkeze gelerek kayak yapan Murat Namkoç, yaptığı açıklamada, keyifli bir yarıyıl tatili geçirdiklerini ve son günü de kayak yaparak değerlendirmek istediğini söyledi.

Tesislerin kent için önemli olduğunu vurgulayan Namkoç, Sarıçam ormanları arasında, kristal kar üzerinde, güvenli bir şekilde kaymak isteyenleri ilçeye davet etti.