Artvinde kayak sezonu başladı

Artvinde kayak sezonu başladı :Artvin Valiliğince yaklaşık 2200 rakımlı Mersivan Dağı’nda 2009 yılında yaptırılan Atabarı Kayak Merkezi, bölgeye yağan karla sezonu açtı.

Bölgede etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığının yaklaşık 40 santimetreye ulaştığı kayak merkezi, hafta sonunda kayak severlerin akınına uğradı.

Yılbaşı ve hafta sonu tatilinin birleşmesini fırsat bilen bazı aileler, çocuklarıyla kayak merkezine geldi. Bazı ailelerin plastik kızaklar ve şambrellerle kayak yapması ilginç görüntüler oluştururken, zaman zaman küçük kazaların yaşanmasına sebep oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bahattin Yetim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışıyla hafta sonu kar kalınlığının 40 santimetreye ulaşmasıyla yeni kayak sezonunu açtıklarını söyledi.

Atabarı Kayak Merkezi’ne ilginin her geçen gün artmasının kentin turizminin gelişmesi ve tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirten Yetim, “Atabarı Kayak Merkezi’nin, bölgeye yapılacak konaklama tesisleriyle önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en önemli kayak merkezleri arasında yer alacağına yürekten inanıyoruz” dedi.