Atabarı kayak Merkezi için yaklaşık 1.000 ağaç kesilecek

Atabarı kayak Merkezi için yaklaşık 1.000 ağaç kesilecek :Artvin’in Kafkasör mevkiinde bulunan Atabarı kayak Merkezi’nde pist genişletme nedeniyle yaklaşık 1.000 ağacın daha kesilmeye başlanması tepkilere sebep oldu.

Artvin İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Atabarı Kayak Merkezi’ndeki kayak pistini genişletmek için yaklaşık 1.000 ağacın kesimine başlandığı belirtildi. Ağaçların kesilmesinin heyelanda en önemli sebeplerden biri olduğu bilinmesine ve daha 10 gün önce Hopa’da ölümlü heyelan olmasına rağmen 1.000 ağacın kesilecek olması, felaketlerden ders alınmadığını ortaya koydu.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Gençlik spor müdürlüğümüz bu konuda çok duyarlıdır. Yani onun duyarlılığını biliyorum. Genel başkanımız buraya geldiği zaman genel başkanımızın helikopterine izin vermeyen bir gençlik spor il müdürüyle karşı karşıyayız. O AKP’nin bürokratıdır. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bürokratı olmadığı için yapacağım, söyleyeceğim bir şey yok. Yapmış olduğu uygulama doğru bir uygulama değil, Gerçekten de Hopa’da ve Arhavi’deki tablo dramatik bir tablo. Onu ben de duydum bizzat gözlemlemedim, kabul edilebilir birşey değil, Artvin için kabul edilebilir birşey değil.” dedi.

Konuyla ilgili olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden ise henüz bir açıklama yapılmadı.