Balçova Teleferik Tesisleri Cuma Günü Halkla Buluşuyor

Balçova Teleferik Tesisleri Cuma Günü Halkla Buluşuyor :İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Temmuz Perşembe günü teleferik tesislerini basına ve kamuoyuna tanıtacak. Cuma gününden itibaren ise tesis İzmirlilere kapılarını açacak.

8 yıldır bakım nedeniyle hizmet dışı olan İzmir, Balçova Teleferik tesisleri perşembe günü yapılacak tanıtımdan sonra tekrar hizmete açılacak. Teleferik biniş ücreti ise 6 TL. Körfez – Balçova Barajı gölü çevresindeki çam ormanıyla İzmirlilerin büyük ilgi göstermesi beklenen tesisin AB standalarına uygun taşıyıcı sistemindeki 20 kabin de gökkuşağı renklerinde yapıldı. 8’er kişilik kabinlerde saatte 1200 yolcu taşınabilecek. Yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye süren tesis 12 milyon TL’ye maloldu. Dede Dağı’ndeki mesire yeri düzenlemesi de tamamlandı. Teleferikle Dede Dağı’na çıkacak İzmirliler için seyir terasları oluşturuldu. Bankların yeraldığı seyir teraslarına ayrıca İzmir ve Körfez’in izlenebeleceği dürbünler yerleştirdi.

Mesire alanında Büyükşehir Belediyesi şirketi Grand Plaza’nın farklı işlevde mekanları hizmet verecek. Gözleme-mantı evi, sandviç, tost, tatlı, unlu mamüller, sıcak ve soğuk içeceklerın satılacağı mekanlar ve kır kahvesi açılacak. Izgara çeşitlerinin satıldığı lokantanın da açılacağı tesiste bir de Et evi kurulacak. Et Evi’nde İzmirlilere mangal için et satışı yapılacak. Tesis tuğla mangallı oturma gruplarıyla hizmet verecek. Teleferik Tesisi içindeki ihtiyaçların karşılanması için de market açılacak.