Balçova Teleferik Tesisleri Tekrar Hizmete Açıldı

Balçova Teleferik Tesisleri Tekrar Hizmete Açıldı :İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sekiz yıllık yenileme sürecinden sonra tekrar kente kazandırılan ve açıldığı gün arızalanan Balçova Teleferiği, erken bakıma alınmasının ardından periyodik bakımı tamamlanarak yeniden hizmete açıldı.

Uzmanlar tarafından verilen olumsuz raporların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar yenilenen ve 8 yıl aradan sonra hizmete açılan Balçova Teleferik Tesisleri, beklentilerin çok üzerinde yolcu taşınması ve aşırı sıcaklar nedeniyle erken bakıma alınmıştı. Halka açıldığı gün arızalanan ve tüm dikkatleri üzerine çeken teleferik tesisleri, 10 günlük periyodik bakım ve onarımlarının ardından tekrar hizmete açıldı. Uzun yıllar sonra teleferiğe hasret kalan vatandaşlarda, tesislere akın etti. Tesislere kimi vatandaşlar gruplar halinde piknik için gelirken, kimileri ise sıcak günlerde serinlemek ve doğa manzarası izlemek için tek başına geldi.

“GEÇ AÇILDI”
Ailesi ile birlikte piknik yapmak için tesislere gelen Hüseyin Akkaplan, “Çok güzel bir ortam. Doğa güzelliği muazzam. Ama çok uzun süre geç açıldı. İzmir’in böyle bir yere ihtiyacı vardı. İnşallah hizmetler artarak devam eder. İzmir’imizin güzel yerlerinden bir tanesi burası. Ailecek gezilebilecek, mangal yapıp, piknik yapılabilecek güzel bir yer. Herkese öneriyorum’’ dedi.

HAFTANIN ALTI GÜNÜ HİZMET VERECEK
AB standartlarına uygun olarak tasarlanarak İzmir’e tekrar kazandırılan tesiste, saatte bin 200 yolcu taşınabiliyor. 20 adet 8’er kişilik kabinler ile yapılan yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye sürüyor. Teleferik sistemi, istasyonlar ve mesire alanı düzenlemesinin toplam maliyeti 15.5 milyon TL olarak gerçekleşti. 5 yaş ve altındaki çocuklar için ücretsiz, iniş-çıkış ücreti 6 TL olan tesislere gelenlerin İzmir’in eşsiz körfez manzarasını kuş bakışı görebilmesi için, kabinlerden indikten sonraki giriş bölümünde seyir terası oluşturuldu. Bu bölgeye dürbün yerleştirilerek manzaranın daha net görülmesi sağlandı. Ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için tesis içinde farklı noktalara alışveriş merkezleri kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi teleferik tesisleri, pazartesi günleri dışında haftanın 6 günü hizmet veriyor.