Başkan Savaş teleferik hattı yapımındaki gecikme bizden kaynaklı değil

Başkan Savaş teleferik hattı yapımındaki gecikme bizden kaynaklı değil :Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş’ın başkanlığında gerçekleşen HBB Meclisi toplantısında öne çıkan konular arasında su fiyatları ve teleferik yapımı çalışmaları yer aldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesine başlanmadan önce geçtiğimiz aylarda belirlenen su fiyatlarının yeniden görüşülmesi için AKP ve MHP’li meclis üyeleri bir önerge verdi.

Üyelerin ortak önergesine yönelik değerlendirmede bulunan Başkan Savaş, HATSU ile ilgili sorunların görüşüleceği bir toplantı yapmayı planladıklarını ifade ederek, “23 Şubat Pazartesi günü HATSU konulu olağanüstü bir toplantı yaparak, bu kurumun sorunları, yatırımları ve planlamalarını ayrıntılı şekilde ele alırız.” dedi.

Hatay’ın güzelliğine güzellik katacak teleferik hattı yapımının gündeme geldiği toplantıda belediye ilgilileri, projenin şu anki süreci hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu.

Teleferik hattının yapımına ilişkin bir konuşma yapan Başkan Savaş, hattın alt istasyonunda ortaya çıkan tarihi eserleri bulunan yerde sergilemek istediklerini ifade ederek, “Teleferik yapım işi bizde ancak yapılacak arsa Antakya Belediyesi’ne verildi. Zaten alt istasyona bir müze yapmak istiyoruz. Bizden kaynaklı olmayan bazı sorunlar yaşadığımız için biraz geç kaldık. En kısa zamanda teleferiği vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz.” dedi.

Ocak ayı toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Antakya, İskenderun, Dörtyol, Kırıkhan ve Reyhanlı Hal Şubelerinde bulunan iş yerlerinin teminat bedelleri oy çokluğu ile kabul edilirken, yine Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen ve komisyon raporunun değerlendirildiği iş yerlerinin ruhsat bedelleri, yeniden görüşülmek üzere ilgili komisyona sevk edildi.

Mart ayı toplantısının 12 Mart Perşembe günü saat 13.00’te yapılmasına karar verilerek toplantı tamamlandı.