Bitlis Kış Turizminde İddialı

Bitlis Kış Turizminde İddialı :Kar potansiyeliyle kış turizminin ideal kentlerinden olan Bitlis, son yıllarda hizmete giren 3 kayak merkeziyle çok sayıda lisanslı sporcuya ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin en fazla kar alan illerinden olan Bitlis, El-Aman, Erhan Onur Güler ve Nemrut kayak merkezleriyle kayak merkezi sayısı bakımından da bölgede önemli bir potansiyele sahip.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce her yıl çok sayıda lisanslı sporcunun yetiştirildiği tesisler, sporcuların, yörede yaşayan vatandaşların ve çevre illerdeki kayakseverlerin akınına uğruyor.

Bazı kayakseverler tarihi El-Aman Hanı mevkisinde, bazıları da Nemrut Kayak Merkezi’nde, Van Gölü’nün eşsiz manzarası eşliğinde kayağın keyfini yaşıyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi Müdürü Refik Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis’te kayağın ata sporu olduğunu belirterek, son 5 yılda kentte bin 500 sporcu yetiştirildiğini, şu anda ise kentte 420 lisanslı faal sporcu bulunduğunu söyledi.

Avşar, kentte kayak potansiyelinin yüksek olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Erhan Onur Güler, El-Aman ve Nemrut olmak üzere ilimizde 3 kayak merkezi bulunuyor. Bu tesislerden sporcu ve kayakseverler istifade ediyor. İlimizde kayak potansiyeli çok yüksek. Siirt, Van, Hakkari ve Diyarbakır’dan ilimize kayak yapmak için gelenler de var. Bu tesislerimizde en iyi şekilde hizmet veriyoruz ancak küresel ısınmadan dolayı tesislerimizde yeterince kar bulunmuyor. İleride bu tesislere suni kar sistemi yaptırabilirsek, kasım ayından itibaren ilimizde kayak sezonu başlar ve bu mayıs ayının başına kadar devam eder. Suni kar sistemi olmadığı için ilimizde kayak sezonu kısa sürüyor. Bunun için Türkiye Kayak Federasyonu’ndan söz aldık. İl merkezindeki Erhan Onur Güler Kayak Merkezi’ne, bu yıl içinde büyük ihtimalle suni kar sistemi yaptırılacak.”
Ailesiyle Siirt’ten Bitlis’e gelerek El-Aman Hanı Kayak Tesisi’nde kayak yapan Yelda Kaplan ise Siirt’te yaşadıklarını ve orada havaların sıcak olmasından dolayı kayak yapamadıklarını belirterek, “Siirt’te kayak yapma imkanımız yok. Yakın olduğu için Bitlis’e geldik. Bitlis’te gayet güzel tesisler var” diye konuştu.

El-Aman Kayak Merkezinde kayak yapan Gürkan Olcay da tesisin Bitlis için büyük bir nimet olduğunu bildirerek, “Bu tesisi ilimize kazandıran yetkililere teşekkür ediyorum. Bitlis, Türkiye’de en fazla kar alan illerinden biri. Burada kaymanın keyfini yaşıyoruz” dedi.