Bolu Kartalkayada Kayak Sezonu Açıldı

Bolu Kartalkayada Kayak Sezonu Açıldı :Kartalkaya’da kayak sezonu açıldı Bolu’nun kayak merkezi Kartalkaya’da kar kalınlığının 80 santime ulaşmasıyla sezon açıldı.

Kartalkaya’da kayak sezonu açıldı BOLU’nun kayak merkezi Kartalkaya’da kar kalınlığının 80 santime ulaşmasıyla sezon açıldı. Tatilciler, henüz yoğunluğun yaşanmadığı boş pistlerde sezonun ilk kayağını yapmanın keyfini çıkardı. Köroğlu Dağları’nın zirvesindeki Kartalkaya’da bulunan 5 otelden 3’ü sezonu açtı. Diğer 2 otel 15 Aralık’ta kabul edeceği müşterileri için son hazırlıklarını yapıyor. Kar kalınlığının yaklaşık 80 santimetreye ulaştığı kayak merkezine gelenler, pistlerde sezonun ilk kayağını yaptı. Tatilciler, henüz yoğunluğun yaşanmaması nedeniyle boş pistlerde güneşli havada kaymanın keyfini çıkardı.

Teleferiklerle Köroğlu Dağları’nın zirvelerine çıkan tatilciler, karla kaplı pistlerde gün boyu kayak yaptı. Dorukkaya Oteli Genel Müdürü Yusuf Avcı, pistlerin yüzde 90’ının kayak tutkunları için hazır hale getirildiğini söyledi. Avcı, şöyle dedi: “Yeterli seviyede kar yağmasıyla birlikte sezonu açtık ve ilk müşterilerimizi kabul etmeye başladık. Hafta sonunda yoğunluğun artacağını düşünüyoruz. Pistlerimiz yüzde 90 oranında hazır. Yapacağımız genişletme ve düzeltme çalışmalarıyla yeni sezonda iyi bir sinerji yaratacağız. Mevsim şartlarına göre kar kalınlığımız da çok uygun. Şu an bulunduğumuz pistte kar kalınlığı 120 santim. Sıkıtırılmış ve yapay karla 120 santime varan kar kalınlığına ulaştık. Kayakçılar için de yeteri kar pistlerde kar mevcut.”