Bolu teleferik ve dağ kızağı projesine MARKA desteği

Bolu teleferik ve dağ kızağı projesine MARKA desteği :MARKA Haziran ayı Yönetim Kurulu’nda destek almaya hak kazanan projeler açıklandı. Bolu’dan da 2 projenin destek alacağı belirtildi. Ajans, Bolu’da turizmle ilgili dağ kızağı ve teleferik çalışmasına ilişkin bir projeye de doğrudan destek verecek.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Başkanlığında Kocaeli’de yapılan Haziran ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısına Bolu’yu temsilen Vali Aydın Baruş, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer , Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş katılırken Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Yalova’yı da temsilen çok sayıda yetkili katıldı.

SUNULAN PROJELER ELE ALINDI
Toplantıda; aylık ekonomik görünüm raporu, Doğu Marmara Yapı Teknolojileri ve Ürünleri, İnşaat Makineleri Ekipmanları Makine ve İş Makineleri İhtisas Fuarı (İNTERMAK) hususunda işbirliği düzenlenmesi konusunun sunumu ve değerlendirilmesi, ajans genel sekreterinin yıllık harcama sınırının belirlenmesi, 2015 yılı Nisan ve Mayıs aylarına ait harcama ve faaliyetlerin sunumu ve değerlendirilmesi, Bolu Ticaret Odası’na ait güdümlü proje fikrinin sunumu ve değerlendirilmesi, 2015 yılı Nisan ve Mayıs ayları Doğrudan Faaliyet Desteği başvurularının sunumu ve değerlendirilmesi yapıldı.

7 PROJE DESTEĞE HAK KAZANDI
Toplantıda MARKA’ya 2015 yılı Nisan ve Mayıs ayında sunulan projeler de ele alındı. Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında sunulan proje önerileri için ön inceleme ile teknik değerlendirme aşamaları tamamlanan projeler içinde 7 tanesinin destek almaya hak kazandığı açıklandı. 7 projeden 2’sinin ise Bolu’dan olduğu belirtildi.

Bolu Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan “Bolu Alternatif Turizm ‘de Rekabet Gücünü Dağ Kızağı ve Teleferik Projesi Çalışmalarıyla Artırıyor” projesi ve Bolu İli Belediyeleri Katı Atık Bertaraf Tes. Kur. ve İşletmeleri Birliği’nin sunduğu “BEKAB Sürüdürülebilir Entegre Katı Atık Yönetimi İçin Altlık Oluşturacak Çalışmalara Yönelik Fizibilite Çalışması” isimli proje, MARKA’dan destek almaya hak kazandı.