Bozdağ Kayak Merkezi Kiralama İhalesi Yapıldı

Bozdağ Kayak Merkezi Kiralama İhalesi Yapıldı :Ege Bölgesi’nin kış turizm merkezi olması hedefiyle kurulan, ancak çığ ve bakımsızlık nenediyle 2 yıldır kaderine terkedilen Bozdağ Kayak Merkezi, İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra devredildiği Orman Genel Müdürlüğü tarafından 29 yıllığına kiralanacak.

Ege Bölgesi’nin kış turizm merkezi olması hedefiyle kurulan, ancak çığ ve bakımsızlık nenediyle 2 yıldır kaderine terkedilen Bozdağ Kayak Merkezi, İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra devredildiği Orman Genel Müdürlüğü tarafından 29 yıllığına kiralanacak. Dört katılımcının olduğu ikisinin yeterlilik alamadığı kiralama ihalesinde en yüksek teklifi, yıllık 451 bin liraya Yakup Kadri Birinci adlı girişimci verdi.

Kış turizminde Ege Bölgesi’nin Uludağ’ı olması hedefiyle 1994 yılında yapılan, İzmir’in Ödemiş ilçesi yakınlarındaki Bozdağ Kayak Tesisleri, 2013 yılına kadar İl Özel İdaresi veya kiracı şirketler tarafından işletildi. 2013 yılında çığ düşmesi sonucu pistler ve telesiyej zarar görünce kapandı. Onarım için gerekli 1 milyon TL’lik ödenek bulunamadığı için tesisler kapalı kaldı. İl Özel İdareleri’nin 2014 yılında kapatılmasından sonra ise tesis Orman Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

Orman Genel Müdürlüğü, tesisi 29 yıl süreyle kiralamak için ihale açtı. Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü’nde 5 Haziran günü yapılan ihaleye 4 teklif geldi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre iki girişimci yeterlilik kriterlerini aşamadı. Muhammen bedeli yıllık 110 bin lira olan tesisin kirası için en yüksek teklif Yakup Kadri Birinci adlı girişmiciden geldi. İhale sonucu, Orman Bölge Müdürlüğü onayından sonra kesinleşecek. Mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı İzmir’in, Ödemiş İlçesi sınırlarında yeralan Bozdağ Kayak Tesisleri’nde otel ve yemekhane binası, 3 bin 53 metrekare Kapalı Alan, iki katlı bina, teleski, telesiyej yeralıyor.